Видовданске награде за најбоље ђаке наше школе

28.06. 2018. на Петроварадинској тврђави додељене су награде за најбоље ученике наше школе који су освојили места на Републичким такмичењима из различитих предмета: Александар Кежић VII-2 - Прво место из хемије, наставник ментор: Наташа Михајлов, Страхиња Радаковић VII-4 - друго место атлетика, наставник ментор: Никола Пантелић и Вук Шобот II 2 , прво место на државном првенству у џудоу. (30.06.2018.)


Представник наше школе на републичком такмичењу „Мислиша“

Ученица Дуња Јованчевић из одељења II 2 , учитељице Маје Биберџић, ове године је била учесник републичког финала у математичком  такмичењу „Мислиша“ и освојила похвалу. На школском такмичењу је освојила прву награду, што је и довело до финала. (30.06.2018.)


„Пчелице" на Змајевим дечијим играма

Ученице  2.  разреда  Ивана Грковски, Милана Веселиновић и Слађана Драгаш учествовале су на 61. Змајевим дечијим играма у борби стихова  песама Чика Јове Змаја. Иако  надметање није  било такмичарског карактера наше „ Пчелице“ су показале одлично знање у рецитовању и познавању  песама Јована Јовановића Змаја. (21.06.2018.)


Берза под брезом "2018"

У петак 15.06.2018. под брезама испред наше школе одржана је традиционална манифестација "Берза под брезом" на којој је око 250 наших ученика имало прилику да размене своје уџбенике или да их купе/продају по симболичним ценама. (чланак је преузет од дневних новина "Дневник". (15.06.2018.)


Спортски  дан  ученика  другог  разреда

Ученици 2. разреда су са својим учитељицама 12. јуна 2018. обележили крај школске године ,спортским даном. Кроз разне спортске игре ученици су показали своје многе вештине и лепо се забавили. (13.06.2018.)


Угледни час из Домаћинства и Енглеског језика

Наставнице Александра Тасковић и Наташа Михајлов, одржале су угледни час 12.06.2018. у одељењу VI-3 на тему: Sweet mix.Часу су осим ученика присуствовали и наставници. (13.06.2018.)


Угледни час „Седефна ружа“

Наставнице српског језика, Зорица Жигић и Невенка Ивић , одржале су у мају угледни час у одељењу 6-4 на тему „Седефна ружа“, Гроздана Олујић. Часу су осим ученика присуствовали и остали наставници. (11.06.2018.)


Берза под брезама 2018

У петак 15.06.2018. од 10.00 до 12.00, под брезама испред наше школе одржаће се традиционална манифестација "Берза под брезaмa" на којој ће наши ученици имати прилику да размене своје уџбенике или да их купе/продају по симболичним ценама. (08.06.2018.)


Позоришна представа "Играју се деца света"

Позоришна представа "Играју се деца света", одиграна 25.5.2018.године, у Свечаној сали наше школе. Представу су одгледали ученици првог и трећег разреда. Представа има едукативни садржај, упознавање, схватање и прихватање различитости чиме доприноси и борби против вршњачког насиља. (31.05.2018.)


"ЉУБАВ  ЈЕ  СВЕ  ШТО  ЉУДИМА ТРЕБА"

У  циљу развијање сарадње са родитељима, педагошке културе  и  усклађивања   васпитних утицаја  породице и школе , ученици   III-1  са учитељицом Биљаном Вуковић  су  за своје родитеље одржали свечану приредб у“Љубав је све што људима треба“ . Приредба је одржана 29.5. 2018. у свечаној сали наше школе. (30.05.2018.)


НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА ЗА  ЛИКОВНЕ  РАДОВЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦРВЕНОГ КРСТА


У   организацији  Црвеног крста наше школе ове школске године ученици нижих одељења  учествовали  су  на  два ликовнa  конкурса и освојили признања  и награде. Ученица Теодора Швоња  III-4   на конкурсу „Моји баба и деда“ и Невена Швоња  III-1  на конкурсу „Крв живот значи“. (30.05.2018.)


Информације о упису у средње школе за школску годину 2018/2019.


Угледни час: „Утврђивање биолошких система; атом и структура атома и молекула“

Наставници Вера Ковач,Татјана Варагић и Андреј Трифковић одржали су угледни час 21.05.2018. на тему: „Утврђивање биолошких система; атом и структура атома и молекула“ уз помоћ информационих технологија. Час је реализован у одељењу VII-1. Провера знања је реализована помоћу електронског квиза Kahoot. Часу су присуствовали наставници и стручни сарадници наше школе. (27.05.2018.)


Међушколско такмичењау рецитовању „Пролећу у част“

Међушколско такмичење у рецитовању под називом „ Пролећу у част“  одржано је у просторијама Друштва учитеља Нови Сад у уторак 22. V 2018. године. Такмичење је одржано у организацији Дечијег савеза Новог Сада. На такмичењу је учествовало четрнаест  школа из Новог Сада и околине.  За узраст од првог до четвртог разреда нашу школу је представљала ученица Исидора Јарић II-2 која је рецитовала  песму Добрице Ерића „Замолите своје родитеље“. За узраст од петог до осмог разреда нашу школу је  представљала је  ученица Милица Чулић VI - 4,  која је такође рецитовала песму Добрице Ерића „Чудесни свитац“.  На такмичење ученице су ишле у пратњи учитељица Тамаре Јапуш и Маје Биберџић. Наше представнице су показале колико су веште у рецитовању, уживали смо бодрећи их. Иако нису освојиле награду,  јавним наступом су охрабрене да и следеће године учествују на такмичењу.(26.05.2018.) 

   


Прво место на Републичком такмичењу из хемије

Ученик Александар Кежић VII-2, је освојио прво место на Републичком такмичењу из хемије ( наставник ментор: Наташа Михајлов). Такмичење је одржано на Хемијском факултету Универзитета у Београду од 18-20.05.2018.


„МАЛИ- ВЕЛИКИ ХЕМИЧАРИ“

Дана 16.05.2018. године одржана је манифестација „МАЛИ- ВЕЛИКИ ХЕМИЧАРИ“ на Природно–математичком факултету у Новом Саду. Овој манифестацији присуствовали су ученици наше школе Кежић Александар (7/2) чији је ментор Наташа Михајлов и Марко Новаков (7/1) у пратњи ментора Татјане Варагић. Оба ученика су остварила значајне резултате на општинском и окружном такмичењу из хемије. Циљ ове акције је промоција хемије као науке. Да се ђаци упознају како је радит ихемију у лабораторијии да оно што уче из књиге виде уживо у реалним лабораторијским условима. Ученици су имали прилику да виде атрактивне огледе попут; -хемијски вулкан, дух из боце, невидљиво писмо као и да сами раде огледе- претварање воде у вино, прављење филтера за пречишћавање воде, брзина хемијске реакције...(14.05.2018.)


Школско такмичење у рецитовању
„Пролећу у част“

Такмичење је реализовано дана 26. априла  2018. године у свечаној сали ОШ „Михајло Пупин“. Учествовало је 13 пријављених ученика, 11 ученика од првог до четвртог разреда и 2 ученика од петог до осмог разреда. У категорији од првог до четвртог разреда такмичили су се следећи ученици:,Нина Новковић I-3, Милан Лукић I-3, Христина Зубић I-4, Тијана Мушкиња I-4, Стефан Вељковић I-4, Мирослав Васиљевић II-1, Вукашин Ђурица II-1, Леона Малацко II-1, Исидора Јарић II-2, Марија Радаковић III-2 и Никола Богатиновски III-2.У категорији од петог до осмог разреда такмичили су се следећи ученици :Лана Јанковић VI-2 и Милица Чулић VI-4. Жири је одлучио да на међушколско такмичење пријави најуспешније такмичаре, за узраст од првог до четвртог разреда Исидору Јарић II-2 а за узраст од петог до осмог разреда: Милицу Чулић VI-4 (05.05.2018.)


Радионице за будуће прваке

У свечаној сали Основне школе "Михајло Пупин" учитељи четвртог разреда Татјана Квргић, Нада Цвијановић, Весна Ружин и Валентина Кртолица, уз помоћ ученика четвртог разреда, реализовали су две креативне радионице за будуће прваке.  У среду, 21. марта 2018. две целодневне групе из вртића "Златокоса" биле су наши гости, заједно са својим васпитачима и учествовали су на језичко-ликовној радионици коју су за њих припремиле учитељице Татјана и Нада. Будући прваци веома су активно учествовали у раду. На првом делу радионице научили су велика штампана слова А, М, Т и, на тај начин, научили да напишу речи МАМА и ТАТА. На другом делу радионице, уз помоћ учитељица и ученика четвртог разреда, будући прваци су на шареним књижицама исписивали своја имена куглицама од креп-папира. Сви присутни предшколци су са одушевљењем приступили раду и сви су позитивно оценили рад на радионици (слике у прилогу су са те радионице).

У четвртак, 22. марта 2018. године, једна целодневна и једна полудневна група из вртића "Златокоса" такође су биле наши гости, заједно са својим васпитачима, и учествовали су на математичко-ликовној радионици коју су за њих припремиле учитељице Весна и Валентина. Будући прваци су пребројавали, записивали бројеве, сабирали и одузимали на првом делу радионице, а на другом делу радионице су према задатом критеријуму цртали зечеве. Били су одушевљени током целе радионице на којој су показали велико интересовање и задовољство током рада.


Правилно коришћење интернет-а

Презентације за ученике и родитеље.


Угледни час из Физике и Техничког и информатичког образовања

Наставници Наташа Михајлов, Борко Ковачић, одржали су угледни час на тему: Систематизација градива из природних наука у одељењу VIII-5 (20.03.2018.)


ИЗБОР ЗА НАЈ-ФЕР ДРУГА ОДЕЉЕЊА

У свим одељењима реализован је избор за нај-фер друга одељења. Избор је извршен на основу одређених дефинисаних критеријума, а сваки изабрани ученик је добио похвалу. Организовао га је Тим за заштиту деце од насиља, занемаривања и злостављања у сарадњи са свим одељенским старешинама. (15.03.2018.)


ПЛАНИРАНЕ РАДИОНИЦЕ СА ДЕЦОМ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА,
БУДУЋИХ ПРВАКА ИЗ ВРТИЋА „ЗЛАТОКОСА“ ВЕТЕРНИК

У договору са главним васпитачем из вртића „Златокоса“ у Ветернику, Слађаном Јованчевић, организоване су посете будућих првака:

РБ

Датум

Време

Група

Васпитачи

Назив радионице

Реализатори

Место одржавања

1.

СРЕДА 21.3.2018.

10:30 – 12:00

2 ЦЕЛОДНЕВНЕ ГРУПЕ

С. Јевтић/ Б. Ђукић,

Р. Крамер / Ј. Ергелашев

Језичко-ликовна радионица

Нада Цвијановић
Татјана Квргић

Свечана сала школе

2

ЧЕТВРТАК
22.3.2018.

10:30 – 12:00

1 ЦЕЛОДНЕВНА И  1 ПОЛУДНЕВНА  ГРУПА

С. Матијевић / А. Миладинов
З. Радојчић

Математичко-ликовна радионица

Весна Ружин
Вања Кртолица

Свечана сала школе


УЧЕНИЦИ ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА УЧЕ О БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ

Од почетка школске 2017/2018. године у сарадњи са Градом, наша школа реализује сет од укупно десет различитих предавања у оквиру пројекта „Основи безбедности деце“ која су намењена ученицима четвртог разреда. До почетка марта месеца реализована су следећа предавања:

 1. Безбедност ученика у саобраћају (одржано 02.11.2017.)
 2. Безбедност ученика у случају пожара и елементарних непогода (16.11.2017.)
 3. Превенција и заштита деце од трговине људима (30.11.2017.)
 4. Превенција и заштита деце од злоупотребе опојних дрога и алкохола (30.11.2017.)
 5. Полиција у служби грађана и насиље као негативна друштвена појава (27.02.2018.)

Прво предавање је одржано у просторијама Новосадског сајма, а преостала четири у нашој школи. Предавања су одржали Активисти пројекта. Деца су задовољна одржаним предавањима и у будућности ће тежити да стечена знања и вештине примењују у пракси. (04.03.2018.)


ПОСЕТА БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА НАШОЈ ШКОЛИ


У фебруару 2018. године деца из вртића  „Златокоса“  из Ветерника су у пратњи својих васпитачица посетилa нашу школу. Деца су била подељена у четири групе и свака група је била у свом термину у посети код учитељица садашњег четвртог разреда. Учитељице су са великим задовољством дочекале будуће прваке и показале им школу, учионице, фискултурну салу, информатички кабинет и школску библиотеку. У наставку посете деца су се дружила са ученицима четвртог разреда где су разменила задатке и цртеже који су урађени на том часу. За март су планиране четири радионице које ће одржати учитељице будућих првака наше школе. (03.03.2018.)


„Звезде школске позoрнице- Певачи“

У среду 21. II 2018. године у школи ШОСО „Милан Петровић“ на Новом насељу у организацији Дечијег савеза Новог Сада одржано је такмичење „Звезде школске позорнице-Певачи“. На такмичењу је учествовало двадесет основних школа. Ученици су се такмичили у две категорије, прва категорија - од првог до четвртог разреда, друга категорија - од петог до осмог разреда. За узраст од првог до четвртог разреда нашу школу је представљала Маша Пољић, разред  II-3.  За узраст од петог до осмог разреда представљала је Николина Здравевски, разред VI-1. Ученице су на такмичење ишле у пратњи  наставнице музичке културе Бранке Влаховић и учитељице Тамаре Јапуш. Након одржаног такмичења наступале су ревијално. Иако ученице нису освојиле награду, показале су да је најважније учествовати, бодрити друге, развијати такмичарски дух као и развијати слободу јавног наступа. (27.02.2018.)


АКТИВНОСТИ УЧЕНИКА 2. РАЗРЕДА У ПРВОМ ПОЛУГОДИШТУ ШКОЛСКЕ 2017/2018.

Ученици 2. разреда су првом полугодишту школске 2017/2018. године,узели учешће у многим активностима као што су ликовни конкурси „ Моји баба и деда“, „ Мој кућни љубимац“. Обележили су Дан здраве хране. Учествовали у хуманитарним активностима за помоћ деци са Косова, дистрофичарима, и у хуманитарном вашару за ученика наше школе. Одгледали представу „Црвенкапа“ и прошли обуку о безбедности у саобраћају.  У октобру месецу успешно је реализован излет на Петроварадинску тврђаву. Учитељице Љиљана Чакаревић и Маја Биберџић су припремиле плесну тачку за приредбу за Дан школе. Учитељица  Даница Коцевска је у склопу пројекта „Креативна јесен“  реализовала  представу позоришта сенки , а учитељ Срба Јанков концерт оркестра. (18.02.2018.)


Посета покрајинског секретара нашој школи

У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш посетио је 09.02.2018. нашу школу која је управо захваљујући конкурсима надлежног секретаријата и средствима из текућe буџетскe резервe (ТБР) Покрајинске владе – у последњих годину дана, добила средства за адаптацију школског објекта. (за замену стаклених портала и подних облога и за санацију санитарних чворова). Након обиласка школског објекта, секретар Њилаш одржао је радни састанак с директорком школе, на којем су још детаљније разговарали о потребама и проблемима наше школе. (14.02.2018.)


Почетак наставе у другом полугодишту школске године 2017/18.

Настава почиње у понедељак 15.јануара 2018., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);


УГЛЕДНИ ЧАС ИЗ ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА

Наставник Илија Делић одржао је 15.12.2017. угледни час на тему "За и против робота". Ученици VII-1 су у форми дебате представљали и бранили своје ставове. (16.12.2017.)


Креативна јесен 2017

Пројекат „Креативна јесен“ је реализован од током јесени 2017. Током одржавања пројекта одржане су следеће радионице:  Позоришна представа „Крокодокодил“ по тексту Душка Радовића (позориште сенки), географски квиз Авантура кроз Европу и Србију, прављење сунчаног сата у дворишту школе,  снимање серијала „Путовање кроз књижевне епохе“, упознавање и учешће ученика у традиционалном спорту „Боћање“, концерт оркестра разредне наставе, програмерске радионице „Учимо да програмирамо“. Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.


ПРОМОЦИЈА РУКОМЕТА

У нашој школи одржана је 19. новембра 2017. промоција МИНИ рукомета и рукомета у којој су учествовали ученици трећих, четвртих и петих разреда под будним оком наставнице Светлане Швоње. Том приликом сви ђаци су правили своје прве рукометне кораке, али ипак најзанимљивије су биле утакмице које нису имале такмичарски карактер, већ су помовисале чари рукомета и поштовање фер плеја. На крају промоције школи су уручене лопте и маркери као донација Рукометног савеза Србије, све у циљу стварање добре основе за примену рукомета у нашој школи. Сви ученици и њихови наставници су изразили велику захвалност Рукометном савезу Србије и проф. Слађани Грујић која је организовала промоцију рукомета у овој школи. (25.11.2017.)


Замена  улога поводом дана просветних радника

У  среду, 8 . 11. 2017. поводом  Дана просветних  радника  учен ице  III -1  Јована  и  Сања  Симић су  на  часу Српског језика  замениле  своју  учитељицу.Оне  су  одржале час обраде  песме „Љутито мече“ Б. Црнчевића. Младе  „учитељице“ су  биле  одушевљене као и њихови  другари -„ ученици“. Ученици старијих разреда су такође заменили своје наставнике, ученик VII-2 Александрар Кежић на часу Математике презентовао наставну јединицу ,,Степен степена”, ученица VII-1 Дуња Стајић на часу хемије наставну јединицу ,,Атом “и ученице VIII-3 Јасна Бјелић и Сташа Рацков на часу српског језика наставну јединицу ,,Прелазак Л у О”.


Сунчана јесен живота

Поводом  обележавања  Сунчане  јесени  живота , ученици   трећег  разреда  направили  су  и  уручили  пригодне  поклоне  за  баке  и  деке.Поклони  су  уручени последње  недеље  октобра. (31.10. 2017.)


Изложба  модела  животних  заједница

Ученици   III  -1  из  предмета  Природа  и  друштво  су  уз помоћ  родитеља  и учитељице  Биљане  Вуковић, урадили  моделе  животних  заједница.(30.10.2017.)


Обука  о  безбедности  у  саобраћају

У  организацији  Града   Новог  Сада  и  Градске  управе  за  саобраћај  и  путеве  ученици  трећег  разреда  су 26.10. 2017.  прошли  обуику  о  безбедности  у  саобраћају. Након  завршене  обуке  сваки  ученик је добио „ЂАЧКУ  САОБРАЋАЈНУ  ДОЗВОЛУ.“ (26.10.2017.)


Изложба модела ћелијa

Ученици V-разреда из предмета Чувари природе су уз помоћ наставнице Весне Милетић, реализовали модел ћелије. Изложба модела ћелије је истакнута 26.10.2017. у холу школе. (26.10.2017.)


Окружно такмичење ( пливање)-друго место

Милица Зелић ученица VII-2 разреда, учествовала је 20.10.2017. на такмичењу у пливању( делфин), које је одржано на  СПЕНС-у Новом Саду и  освојила је  друго место на окружном првенству. (23.10.2017.)


Обележен светски дан здраве хране-16.октобар

Поводом Светског дана здраве хране, 16.октобра, чији је циљ промоција здравих животних навика – здраве, разноврсне и правилне исхране, наставници и учитељи заједно са својим ученицима обележили су овај дан. Урађен је велики број радова на тему  ЗДРАВА ХРАНА-ЗДРАВ ЖИВОТ. (23.10.2017.)


Најбољи  ученици на новосадским  билбордима

Међу најбољим ученицима истакнутим су на билбордима широм града Новог Сада, по први пут се нашао и ученик четвртог разреда наше школе, Матеја Тановић, за освојене изванредне резултате из математике у школској 2016/2017.години. (20.10.2017.)


Дан школе

У петак 13.10.2017. обележили смо дан наше школе. За наставнике и ученике је приређена пригодна приредба. (18.10.2017.)


Угледни час-Прављење америчких слаткиша

Наставнице Наташа Петровић и Наташа Михајлов, одржале су 10.10.2017. угледни час из Енглеског језика, Домаћинства, Физике, Хемије у одељењу VII-2. Кроз наставну јединицу: Прављење америчких слаткиша.(17.10.2017.)


Изложба ликовних  радова поводом светског дана заштите животиња

Поводом Светског дана заштите животиња, 4.октобра, приказана је изложба ликовних радова на тему Мој кућни љубимац. Учествовао је велики број ученика наше школе. Пристигао је велики број радова на задату тему, најлепши су приказани у холу школе. (12.10.2017.)


Основац број 32, октобар 2017.


Пријем првака у Дечији савез

Дана, 12.10.2017. одржана је приредба за ученике првог разреда, поводом пријема у Дечји савез. Приредбу су припремили ученици трећег разреда са учитељицама. Поделили су им и поклончиће, које су правили на часовима Ликовне културе. Лепо дружење и топла добродошлица за најмлађе ученике наше школе. (12.10.2017.)


Турнир у малом фудбалу за трећаке

Дана 11.10.2017. одржан Турнир у малом фудбалу између ученика трећег разреда. Убедљиву победу и прво место заузели су ученици 3-1. (12.10.2017.)


 

Ликовни конкурс „Моја учитељица“ поводом Светског дана учитеља

Поводом Светског дана учитеља, Дечији савез наше школе организовао је ликовни конкурс за ученике првог разреда , на тему ,,Моја учитељица “. Велики бројликовних  радова је пристигао, а најуспешнији су изложени на спрату школе. Погледајте неке од радова. (08.10.2017.)


Тематски   родитељски   састанак  о   превенцији  насиља  у  основној  школи 

Дана,  4.10. 2017. год. у  свечаној  сали  наше  школе  одржан  је  „Тематски  родитељски  састанак о  улози  менталног  здравља,породице,школе  и  других  институција  у  превенцији  насиља  у  основној  школи  2017“.Родитељском  састанку  присуствовали  су  родитељи  ученика  четвртих  разреда. Циљ овог састанка је био да се истакне  значај превентивних  програма и већа  информисаност родитеља  о  превенцији  насиља .Састанак је организован у организацији  Црвеног крста  Новог Сада,координатора ЦК  наше школе и Тима  ЗЗН. (06.10.2017.)


Тематски  родитељски  састанак  о  злоупотреби  дрога

Дана,  27. 9. 2017. год. у  свечаној  сали  наше  школе  одржан  је  „Тематски  родитељски састанак о  злоупотреби  дрога“. Родитељском  састанку  присуствовали  су  родитељи  ученика  осмих  разреда. Циљ овог састанка је био да се истакне  значај превентивних  програма и већа  информисаност родитеља  о  проблему  наркоманије код адолесцената. Састанак је организован у организацији Црвеног крста  Новог Сада, координатора ЦК  наше школе и Тима  ЗЗН. (01.10.2017.)


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЂАКА – ПРВАКА

У четвртак 31.августа са почетком у 18h у нашој школи одржана је приредба поводом пријема ђака- првака. Приредбу су организовале учитељице будућих првака заједно са својим бившим ученицима. Многобројна публика је пратила свечани пријем.
Помоћник директора, Весна Милетић је поздравила будуће прваке и пожелела им пуно среће у даљем школовању.
Учитељице будућих првака:
I-1 Радмила Мутић
I-2 Бојана Балаћ
I-3 Нада Радованов
I-4 Жаклина Папшот-Козик


Почетак наставе у школској години 2017/18.

Настава почиње у петак 1.септембра 2017., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (24.08.2017.)


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

У четвртак, 31.08.2017. године, са почетком у 18 часова, у сали за физичко васпитање ОШ "Михајло Пупин", одржаће се приредба поводом свечаног пријема ђака-првака. (24.08.2017.)


Термини за пријем родитеља на индивидуалне разговоре за школску 2017/2018. годину

План контролних и писмених за школску годину 2017/18.

Календар рада за школску годину 2017/18.

Ритам рада за школску годину 2017/18.


Видовданске награде за најбоље ученике наше школе

28.јуна на Петроварадинској тврђави додељене су награде за најбоље ученике наше школе који су освојили места на Републичким такмичењима из различитих предмета.  Награде нашим ученицима: Тановић Матеји 3-5 (Математика-учитељ Срба Јанков), Кежић  Александру 6-4 (Математика-наставница Вања Недић), и Сакач Страхињи (Русински језик-наставница Ана Марија Рац) уручио је  градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. (28.06.2017.)


Информација о упису у средњу школу

Све податке о ученицима који учествују на конкурсу за упис у средњe школе за школску 2016/2017. годину, a који се налазе у централној бази Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, можете видети на званичном порталу за упис у средње школе:

www.upis.mpn.gov.rs

Берза под брезом "2017"

У уторак 13.06.2015. под брезама испред наше школе одржана је традиционална манифестација "Берза под брезом" на којој је око 200 наших ученика имало прилику да размене своје уџбенике или да их купе/продају по симболичним ценама. Прилог је преузет од Радио телевизије Војводине. (14.06.2017.)


Посета ученика III/5 Полицијској управи Футог

12.6.2017.год поводом ,,Дана отворених врата”, ученици III 5  у пратњиучитељаЈанковСрбе, посетили су Полицијску управу у Футогу. Одржано је предавање од стране припадника МУП-а где је деци предочено која је основна функција полиције. Деца су учествовала у разговору и радознало постављала питања. (13.06.2017.)


НАСТУП ШКОЛСКОГ ОРКЕСТРА УЧЕНИКА III/5  НА 60. ЗМАЈЕВИМ ДЕЧИЈИМ ИГРАМА

11.јуна 2017. ученици III/5  који су чланови школског оркестра наступили су  на 60.Змајевим дечијим играма на великој бини испред Градске куће у Новом Саду, у пратњи учитеља Јанков Србе. Ученици су добили признања за учешће и велики аплауз многобројне публике. (12.06.2017.)


"Берза под брезама 2017"

У уторак 13.06.2017. од 11.00 до 12.00, под брезама испред наше школе одржаће се традиционална манифестација "Берза под брезaмa" на којој ће наши ученици имати прилику да размене своје уџбенике или да их купе/продају по симболичним ценама. Више информација>>>(08.06.2014.)


Изложба макета кућa ученика 6.разреда

,,Кућа је наша круна” рекао је наш писац Добрица Ерић.Ученици 6.разреда наше школе током ове године савладали су тему Архитектура и грађевинарство у оквиру предмета Техничко и информатичко образовање. Круна њиховог рада на крају биле су макете кућица за које су самостално радили, прво техничке цртеже, а према њима касније и ,,зидали” кућице. Радови наших ученика изложени су у холу школе . Неко је рекао, човек би током свог живота  требао бар један дом себи да сагради, а наши шестаци су то, под будним оком грађевинских супервизора- наставника Илије Делић и Јелене Јанков , већ учинили. (06.06.2017.)


Извештај о учешћу на такмичењима у 2016/17.>>>


УЧЕШЋЕ У ЈУНИОР NBA ЛИГИ

Наша школа О.Ш. "Михајло Пупин" - Ветерник, је ове године први пут учествовала у ЈUNIOR NBA лиги Србије. То је такмичење основних школа у кошарци, ученика 5.-их и млађих разреда (дечаци и девојчице узраста 10 - 12 година). ЈUNIOR NBA лига је под директним покровитељством америчке професионалне НБА лиге и организована је по НБА формату. Лигу чини 30 екипа из 30 школа у Србији, свака екипа, односно школа носи назив једне НБА екипе и сходно томе носи опрему те екипе и такмичи се у одређеној конференцији. Наша школа је носила назив екипе UTAH JAZZ и такмичила се у дивизији северозапад са О.Ш. "Коста Трифковић" -Oklahoma City Thunder, О.Ш. "Десанка Максимовић" - Portland Trail Blazers, О.Ш. "Жарко Зрењанин" - Minnesota Timberwolves и О.Ш. "Иво Лола Рибар" - Denver Nuggets. Одиграно је укупно 8 утакмица и победник наше групе је била О.Ш. "Коста Трифковић" - Oklahoma City Thunder. За екипу UTAH JAZZ су наступили: Немања Симић 5-1, Милош Веселиновић 5-1, Никола Бајић 5-1, Филип Митић 5-1, Милица Врховац 5-1, Далибор Молнар 5-3, Милица Вуковић 5-3, Лука Лончар 5-3, Милош Половина 5-4, Никола Радишић 5-4, Теодора Раич 5-4, Андреј Јовановић 4-1, Александар Мајкић 4-2 и Никола Ушљебрка 4-3. (28.05.2017.)


ПОЗОРИШНA ПРЕДСТАВA "ВЕСЕЛО ПОЗОРЈЕ"

У четвртак, 4.5.2017. године у свечаној сали школе одиграна је представа "Весело позорје". Глумци из Позоришта на Теразијама представили су нашим ученицима кратке фрагменте из текстова Бранислава Нушића, Бранка Ћопића и Стевана Сремца.  Представа је одиграна два пута, најпре за ученике петог и седмог разреда, а затим за ученике трећег разреда. Обе представе су биле топло дочекане од стране наших ученика. Весело позорје гостовало је претходни пут у нашој школи 2011. године. (18.05.2017.)


Међушколско такмичење рецитатора
„Пролећу у част“

Међушколско такмичење рецитатора одржано је у среду 26. априла 2017. године у просторијама Друштва учитеља Новог Сада, Војводе Путника бр. 1, са почетком у 17 часова. Нашу школу су представљале две ученице: Исидора Игњатов IV-4 "Ако желиш да те прати срећа" Д. Ерић (млађи узраст и Лана Јанковић V-2 „Дрхтава песма“ Мирослава Антића (старији узраст) На међушколско такмичење ученице је пратила наставница српског језика Зорица Жигић. На такмичењу је учествовало 11 школа из Новог Сада и околине. Наше ученице нису освојиле награде, а слаткишем и поклон књигом су охрабрене да учествују и наредне године. (08.05.2017.)


Школско такмичењe рецитатора „Пролећу у част“

Школско такмичење рецитатора је одржано дана 20. априла 2017. године са почетком у 12.30, у свечаној сали ОШ „Михајло Пупин“. Учествовало је 3 пријављена ученика, од првог до четвртог разреда и 6 ученика од петог до осмог разреда. У категорији од првог до четвртог разреда такмичили су се следећи ученици: Јана Ђурић I-2, "Срда" Ј. Ј. Змај, Милица Балаћ IV-4, "Трешња у цвету" М. Данојлић и Исидора Игњатов IV-4, "Ако желиш да те прати срећа" Д. Ерић. У категорији од првог до четвртог разреда такмичили су се следећи ученици: Милица Чулић V-4, "Песма о песми" Ј. Ј. Змај, Лана Јанковић V-2, "Дрхтава песма" М. Антић, Сања Давидовић V-4, "Покошена ливада" Д. Максимовић, Драгана Николић V-4, "Песма о песми" Ј. Ј. Змај, Лара Ћурчић VI-4, "Плава звезда" М. Антић и Никола Радмиловић VIII, "Отаџбина"Ђ. Јакшић Жири је одлучио да на међушколско такмичење пријави: Исидора Игњатов IV-4, "Ако желиш да те прати срећа" Д. Ерић и Лана Јанковић V-2, са песмом „Дрхатава песма“ Мирослава Антића. (22.04.2017.)


Посета и наступ у Вртићу ,,Златокоса”

Ученици III-5 у пратњи учитеља Србе Јанков су наступили са оркестарским нумерама  у вртићу ,,Златокоса” у Ветернику 12.4.2017.године. Наступ су пратила деца свих узраста вртића и са великим одушевљењем слушала извођења .Учитељ је предшколцима представио предмете и школу, а деца су активно учествовала у разговору. (18.04.2017.)


Успех нашег првака

Ученица I-1 Веселиновић Милана учествовала је на екипном првенству Србије у дечијој атлетици  одржаном у Београду  31.03.2017.године.Такмичили су се у: скоку у даљ из места, полигону издржљивости, бацању медицинке и штафети. АК Војводина чији је она члан је освојила прво место и победила тимове  Звезду и Партизан. Све похвале. (12.04.2017.)


Дружење са глумцима

Ученице седмог разреда имале су прилику да се друже са глумцем новосадског Позоришта младих Дејаном Шарковићем и науче нешто ново о овој професији. Дружење је било организовано у просторијама ДУНС-а. Ученице су училе дикцију, понашање на сцени, покрете и сл. Радионицу су 1. марта похађале ученице Александра Чавлин и Марија Квргић из VII-1, и Ања Јовановић из VII-5 у пратњи наставнице српског језика Невенке Ивић. Ученице Ивана Накић IV-3, Милица Балаћ IV-4 и Наташа Јокић IV-2 у радионици су учествовале 22. марта у пратњи учитељица Наде Радованов и Бојане Балаћ.(28.03.2017.)


Ликовна изложба на тему Љубав

Ове школске године ученици наше школе приложили су велики број радова на тему Љубав. Наставница ликовне културе Весна Милинковић најуспешније радове изложила је на паноима у холу школе. Ове године, на жалост, нисмо имали ниједан литерарни рад на тему Љубав. (20.03.2017.)


Победа на Новосадском кросу

Ученица I-1 Милана Веселиновић је учествовала 11.03.2017. на Новосадском кросу на којем је освојила прво место и пехар. (17.03.2017.)


Основац број 31


„Посета будућих првака"

У нашој школи 28.02.2017. је организована радионица за групу предшколаца вртића "Златокоса". Будући ђаци прваци су се кроз ликовну радионицу упознали са именом и ликом Михајла Пупина. Помоћ у раду су им пружали старији другари из IV-1 са учитељицом Радмилом Мутић. Радови су изложени у ходнику школе,  на спрату   Након неколико дана , иста група деце је присуствовала једном школском часу. Тако су имали прилику да осете атмосферу школског часа, групног рада и да се упознају са будућим учитељицама. (15.03.2017.)


„Лепе  речи  за  маме  и  баке“

Ове школске године ученици I разреда наше школе заједно са својим учитељицама (Славојком Милошевић, Мајом Биберџић, Даном Коцевском, и Љиљаном Чакаревић) као и ученици II разреда са учитељицом Биљаном Вуковић, реализовали су приредбе поводом међународног Дана жена - 8. марта. У својим учионицама ученици су извели припремљен програм на велико задовољство својих мама, бака... (10.03.2017.)


„Звезде школске позорнице – певачи“

Међушколско такмичење одржано је 1. марта 2017. године у ШОСО „Милан Петровић“, у свечаној  сали зграде на Новом Насељу, у Улици Бате Бркића бб,  са почетком у  17 часова. На међушколском такмичењу учествовали су наши најуспешнији такмичари, првопласирани са школског такмичења. Михајло Веселиновић IV-2 (Ниси ти за мале ствари, забавна музика-домаћа, Жељко Самарџић) и Сташа Шијан VII-1 (Someone like you, забавна музика страна, Adele) Ученике је пратила учитељица Татјана Квргић.(06.03.2017)


Посета позоришту

У суботу, 4. фебруара, ученици наше школе у великом броју, заједно са наставницима, посетили су Српско Народно позориште у Новом Саду. Овом приликом уживали су у познатој и популарној оперети "Кнегиња чардаша" чији је аутор Имре Калман. Ова оперета се изводи у три чина и траје два и по сата, а ученици су са одушевљењем огледали причу у којој љубав побеђује све па чак и противљење родитеља. (07.02.2016.)


Прослава школске славе Светог Саве

Наша школа је и ове године традиционално, пригодном приредбом и сечењем славског колача уз присуство свештеника, обележила школску славу Светог Саву. (01.02.2017.)


Зимске чаролије 2016

Од 27.12. до 29.12 О.Ш. "Михајло Пупин" у Ветернику била је домаћин још једних зимских чаролија. Док су друга деца већ била на распусту наши клинци су насмејано долазили у школу и кроз игру савладавали задатке разних радионица. Своје умеће и разне способности су могли да покажу првог дана чаролија из области енглески језик, историја ,музичко култура ,српски и немачки језик. У среду 28.12. 2016 ученици су учествовали у андроид тесту из информатике,правили саобраћајне знаке,изводили експерименте на хемији и физици,имали обуку о преживљавању у природи,певали на музичком,правили слике од сувог цвећа на биологији... Последњег дана чаролија ученици ликовне секције зу завршили украшавање школске фонртане,организоване су и радионице из географије као и нови огледи из физике и хемије. Ове догађаје помно су пратили и чланови новинарске и фотографске секције. Радионицама је присуствовао велики број деце што само потврђује нашу стару изреку "од колевке па до гроба најлепше је ђачко доба". (19.01.2016.)


Почетак наставе у другом полугодишту школске године 2016/17.

Настава почиње у понедељак 16.јануара 2017., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);


Друга награда на конкурсу „Дигитални час 2016/2017“

На наградном конкурсу за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2016/2017. години наставници наше школе Весна Милетић и Андреј Трифковић као и педагог Снежана Нецков освојили су 2. награду (по 2. пут) у области природних наука. (27.12.2016.).


Зимске чаролије 2016.

Основна школа "Михајло Пупин" позива све основце учествују, у сада већ традиционалним активностима, "Зимске чаролије" које ће се одржати у просторијама наше школе од 27.12.2016. до 29.12.2016. (22.12.2016,)


ЈАВНИ  ЧАС: „ОТВОРЕНА  ВРАТА  ЗА  РОДИТЕЉЕ“

Дана, 21. 12. 2016.   учитељица  Биљана  Вуковић одржала је  у   одељењу   II -1   јавни час „Oтворена врата за родитељe“. Циљ одржавања овог  часа био је  да се  на  забаван и комбинован начин прикаже родитељима шта  су  ученици у току првог полугодишта научили  из различитих наставних предмета; развијање сарадње са родитељима; развијање педагошке културе родитеља; усклађивање васпитних утицаја породице и школе. (21.01.2016.)


Представа "Капетан Џон Пиплфокс"

Ученици првог разреда су 7.12.2016. били у улози публике а представу "Капетан Џон Пиплфокс" су извели ученици V-2. Ученици 5-2 су представу, по тексту Душка Радовића, спремили са наставницом српског језика Зорицом Жигић. (15.12.2016)


Прваци у посети библиотеци

У петак 02. 12. 2016. године, ученици првог разреда  су  са својим учитељицама  посетили библиотеку у КПЦ  Ветерник и том приликом су бесплатно добили чланске карте. (14.12.2016.)


Час за углед 2

На конкурсу "Час за углед 2" у организацији издавачке куће "Едука", учитељице наше школе су својим припремама за часове освојиле друго и треће место. Друго место су освојиле, Даница Коцевска и Бојана Балаћ за час српски језик, Прича о Раку Кројачу, Десанке Максимовић" а треће место, Даница Коцевска и Славојка Милошевић за тематски дан: природа и друштво, српски језик, математика, физичко васпитање и музичка култура "Путовање кроз Србију". (02.12.2016.)


Сунчана јесен живота

Ученици другог разреда направили су и уручили пригодне поклоне поклоне за баке и деке, поводом Сунчане јесени живота. Два одељења је правило слике од лишћа, а два украсне вазе. (29.11.2016.)


Проба представе "Капетан Џон Пиплфокс"

Петаци су 17.новембра 2016 заједно са наставницом српског језика Зорицом Жигић били ужурбани и узбуђени док су се припремали да изведу одломак из дела Душка Радовића "Капетан Џон Пиплфокс!" Шминкали су се,облачили и припремали оружје. Једва су чекали да глуме и у томе су били веома успешни. Осмеси на лицима и петице у дневнику резултат су њиховог труда и рада. Вежбаће још до децембра,а онда ће ићи код својих млађих другара да им покажу шта знају и умеју. (22.11.2016.)


Угледни час из математике

Наставници Вања Недић и Андреј Трифковић одржали су 15.11.2016. угледни час из математике у одељењу VI-4. Кроз обраду наставне јединице "Подударност троуглова (I и II став)" ученици и присутни наставници су имали прилику да развију своје способности доказивања. (17.11.2016.)"СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА" У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ

У петак, 28.10.2016. године, у Геронтолошком центру на Бистрици, ученици трећег разреда, предвођени учитељем Србом Јанковим, приредили су пригодну приредбу "Сунчана јесен живота" за баке и деке, кориснике Геронтолошког центра. Програм је осмишљен као колаж песама, музике, плеса, рецитација и шале у којем је наступило тридесетак ученика трећег разреда. Четрдесетоминутни програм, који су најављивала и водила  два ученика, наишао је на веома топао пријем. Баке и деке нису крили по коју сузу уживајући у валцеру који су извела три пара плесача. Оркестар ученика трећег разреда извео је песме "Ајде, Като", "Тихо ноћи", "Диван је кићени Срем". Сви учесници програма заједно су отпевали неколико песама и одрецитовали неколико рецитација, прилагођених теми приредбе. Плесној тачки модерног ритма наших ученица  III-3 одељења What's the Pressure придружио се понеко и из публике... Након бурног аплауза, особље Геронтолошког центра, на челу са директорком Миленом Лети, послужило је учеснике програма посластицама и соком.(01.11.2016.)


Победа на Новосадском маратону

Ученица 1-1 Милана Веселиновић је  26.10.2016. учествовала на Новосадском маратону  и освојила прво место у категорији ученика од 1-4. разреда. Погладајте прилог са РТВ (31.10.2016.)


Креативни викенд у Липници

Наши ученици су од 21.10. до 23.10. 2016. били гости својих вршњака у братској школи "Вук Караџић" у Липници, општина Лозница и учествовали у активностима у оквиру пројекта "Креативне чаролије". Десет ученика наше школе су се ,заједно са својим домаћинима, упознали са старим занатима, плетењем корпи од прућа, правили предмете од каолина, резбарили дрво и правили лутке од разног старог материјала. Након учешћа у спортким играма су посетили ботанички башту "Рајска долина." (25.10.2016)

 


Дан школе 14.10.2016.

У петак 14.10.2016. обележили смо дан наше школе. За наставнике и ученике је приређена пригодна приредба. (17.10.2016.)

 


СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТИЊА

Поводом Светског дана заштите животиња уприличена је изложба ликовних радова на тему Кућни љубимац. Учествовали су ученици II - IV разреда. Пристигао је велики број радова на задату тему. Наставница ликовне културе Весна Милинковић одабрала је најуспешније радове и изложила у холу, у приземљу и  на спрату школе. Ове године стигла су само два литерарна рада на ову тему. (17.10.2016.)


РЕАЛИЗАЦИЈA ЛИКОВНОГ КОНКУРСА „МОЈА УЧИТЕЉИЦА“

Одзив на ликовни конкурс за ученике првог разреда „Моја учитељица“ поводом Светског дана учитеља, био је одличан. Ученици су радове радили слободном техником. Tим за естетско уређење школе најсупешније радови изложио је у холу на спрату школе. (17.10.2016.)


Обележавање Дечије недеље

У оквиру ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ ученици четвртог разреда (Анђела Кумовић, Наташа Делић, Маша Зирамов, Миковић Кристина, Никић Ивана, Игњатов Исидора, Мирић Дејан и Радивојевић Огњен) дружили су се и размењивали искуства са ученицима других основних школа, у еколошкој радионици "Са природом на -ти" која је одржана 6.10.2016. у ОШ "Жарко Зрењанин" у Новом Саду. 7. октобра 2016. ученици четвртог разреда (Ања Радаковић, Јана Новак, Михајло Веселиновић, Симон Мрђанов, Никола Девић, Маша Зирамов, Никола Ушљебрка, Тијана Ђумић, Милица Балаћ и Димитрије Попов) такмичили су се у спретности на полигону, у ОШ "Вук Караџић" у Новом Саду и дружили се са екипама из других основних школа. (12.10.2016.)


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЂАКА ПРВАКА У ДЕЧИЈИ САВЕЗ

У уторак, 4. октобра 2016. године, у свечаној сали школе, одржане су две приредбе поводом пријема ђака-првака у Дечији савез. На првом часу свечаном пријему присуствовала су одељења I-1 и I-3, а на другом часу ученици из I-2 и I-4. Приредбу су припремили ученици трећег разреда, заједно са својим учитељима. Приредбе су одржане према следећем програму:

 1. Оркестар ученика III-5 (учитељ Срба Јанков) - 'Ајде, Като, 'ајде, злато
 2. Поздравни говор ђацима - Дуња Клисурић III-1
 3. Оркестар ученика III-5 (учитељ Срба Јанков) - Диван је кићени Срем
 4. Тоде Николетић: Добродошлица - Дуња Клисурић III-1
 5. Плесна група, ученице III-3
 6. Оркестар ученика III-5 (учитељ Срба Јанков) - Јечам жела Косовка девојка
 7. Одјава - Дуња Клисурић III-1

Ученици првог разреда су са великом пажњом погледали припремљен програм ученика трећег разреда. На крају приредбе ученици су добили честитке поводом пријема у Дечији савез које су им ученици трећег разреда припремили. Након приредбе ученици су са својим учитељима цртали кредом у боји по плочнику испред школе. (05.10.2016.)


ОРГАНИЗОВАНА ПОСЕТА ГРАДУ НОВОМ САДУ

У понедељак 26.9.2016. године ученици III разреда, заједно са својим учитељима (Татјана Квргић, Нада Цвијановић, Весна Ружин, Валентина Кртолица и Срба Јанков), шетали су се Дунавским парком у Новом Саду. Током боравка у парку ученици су посматрали, описивали, бележили промене на биљкама у јесен.  Након тога су прошетали  поред кеја, поновили одређивање леве и десне обале реке, подсетили се на који начин човек све загађује реку Дунав. Након тога упутили су се Радничком улицом до Распустилишта, где су биле организоване четири едукативне радионице. Сви учитељи поделили су ученике својих одељења на четири групе од 5-6 ученика. Те микро-групе помешале су се са микро-групама осталих одељења и присуствовале еколошко-ликовним радионицама:Водена станишта, Храст лужњак, Рециклажа "PET" амбалаже и Рециклажа: жица, чепови. (27.09.2016.)


Наступ ОШ,,Михајло Пупин” на Пасуљијади у Ветернику

Ђачки оркестар ученика трећег разреда наступио је 24.септембра на Ветерничкој Пасуљијади у културно-уметничком програму у пратњи учитеља. (26.09.2016.)


Шетња кроз Ветерник

У  петак 23.09.2016. год. ученици  првог  разреда су са својим учитељицама  ишли  у шетњу Ветерником,  која је  планирана  као  тематски  дан. Посетили су пијацу  и  посматрали јесење плодове. Након тога су посетили Пошту и сазнали како се преноси пошта и на крају посматрали  саобраћај на кружном току. (24.09.2016.)


План контролних и писмених задатака у школској години 2016/17


Термини индивидуалних разговора са наставницима разредне и предметне наставе у 2016/17. шк. години. (>>>) (20.09.2016.)


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

У среду, 31.8.2015. године, са почетком у 18 часова, у сали за физичко васпитање ОШ Михајло Пупин, одржана је приредба поводом свечаног пријема ђака-првака. Учитељице првог разреда су заједно са својим бившим ђацима, ученицима петог разреда, припремиле приредбу. На приредби је учествовао оркестар ученика III-5 одељења, под руководством учитеља Србе Јанкова.

Директор школе Теодора Митић поздравила је будуће прваке и њихове родитеље и пожелела им срећан почетак школовања. Након пригодног програма учитељице су са својим ученицима отишле у своја одељења:

I-1 Славојка Милошевић
I-2 Маја Биберџић
I-3 Даница Коцевска
I-4 Љиљана Чакаревић

Учитељице су обавестиле родитеље о почетку и трајању наставе првог наставног дана и о одржавању првог родитељског састанка. (31.08.2016.)


Почетак наставе у школској години 2016/17.

Настава почиње у четвртак 1.септембра 2016., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (30.08.2016.)


 


 

АРХИВА ВЕСТИ: