ШЕСТИ  ПРОЈЕКАТ  УЧЕНИКА  ДРУГОГ  РАЗРЕДА: „КИШОМЕР  И  ОЛУЈЕ“


Ученици другог разреда у току месеца  маја  завршили  су  и  свој  шести  пројекат.
Циљ  пројекта био  је оспособљавање ученика за моделовање направе, кишомера, која је корисна за истраживање, анализирање и проучавање кишних падавина као и креирање водича за безбедно понашање за време олује.
-У току 6 недеља  ученици су се упознали са настанком олује путем  ПП презентације,
-Истраживали су помоћу  Интернета о  могућностима заштите од олује,
-Креирали су водич за  безбедно понашање  за време  олује,
-Уз помоћ родитеља направили су кишомер и у току месеца априла ,свакодневно пратили количину падавина.
-Анализирали количину падавина.
Водич  и дијаграми за праћење су изложени у учионици. (29.05.2021.)


Информације о дуалним образовним профилима и бенефитима који они са собом носе.  (21.05.2021.)


Списак уџбеника за школску годину 2021/2022.


Резултати окружног такмичења из физике за ученике основних школа, одржаног 24.04.2021. у ОШ "Михајло Пупин" у Ветернику.


Пети пројекат ученика другог разреда шк.2020/2021.год. „Разгледница  мога  краја“

У  току  месеца  марта  2021.  ученици  другог разреда  радили  су и успешно завршили пројекат о нашем Ветернику .Циљ је  био оспособљавање  ученика да  истражују,да  упознају  знаменитости, празнике, природу, значајне  личности свог  насеља  са  околином. (13.04.2021.)


Обавштење за родитеље ученика осмих разреда

Све информације везане ѕа завршни испит за школску 2020/2021. годину и пријемни испит и упису у средње школе за школску 2021/2022. можете пронаћи на следећој адреси https://mojasrednjaskola.gov.rs


Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. (16.03.2021.)


Четврти  пројекат  ученика  другог  разреда школске  2020/21. године „Куцнуо  је  час“

Ученици II-1,II-2,II-3  и II-4 су  уз помоћ својих учитељица и родитеља у јануару  и  фебруару вредно  радили и  успешно завршили свој четврти пројекат. Циљ  пројекта је  био оспособљавање  ученика да истражују о мерењу времена и о часовницима,те да стечена знања примене у изради  асоцијативних часовника,плаката. (07.03.2021.)


Обележавање Светог Саве

Наша школа је ове године у измењеним условима, обележила школску славу Светог Саву, пригодном приредбом коју су припремили ученици нижих разреда.(27.01.2020.)


Трећи  пројекат  ученика  другог  разреда  „Eколошки базар“

Ученици II-1,II-2,II-3  и II-4су  уз помоћ својих учитељица и родитеља у децембру успешно завршили свој трећи пројекат.Циљ пројект је био оспособљавање ученика да  кроз истраживачке задатке открију  на који  начин могу  преобликовати  већ  коришћене  предмете  за базар ,  развијање  хуманости  и солидарности  кроз  помоћ  онима  којима  је она  неопходна,као и стицање основних знања о предузетништву.  Због тренутне ситуације базар није организован,али су ученици урадили радове са задатком да их сачувају док се  не створе услови за продајну изложбу.(23.12.2020.)


ВОЗИ, КОТРЉАЈ, АЛИ СЕ И ЧУВАЈ

Видео презентација пројекта ВОЗИ, КОТРЉАЈ, АЛИ СЕ И ЧУВАЈ реализованог током септембра и октобра у оквиру пројектне наставе у III-1 одељењу ОШ "Михајло Пупин". У питању је први пореду пројекат у школској 2020/21. години. (26.11.2020.)


Други пројекат ученика другог разреда шк .2020/21.год.  „Замислићу - саградићу“

Циљ пројекта је био оспособљавање ученика да истражују како су изгледале грађевине у њиховом месту некад, да их упореде са грађевинама данас, да осмисле како би изгледале у будућности и да то представе ликовним радом. Изложба грађевина је постављена у холу школе. (05.11.2020.)


Активности  Дечјег савеза

У првој половини октобра, ученици наше школе су на разне начине обележили Дечју недељу. Једна од активности је била ликовна изложба радова ученика првог разреда под називом ,, Моја учитељица“. На слици су неки од радова ученика   I1    који су се одазвали овом конкурсу и обрадовали своју учитељицу вештином свог ликовног изражавања.
Друга активност којом су ученици наше школе обележили Дечју надељу је пријем првака у  Дечји савез. Ученици трећег разреда су са својим учитељицама , пригодним честиткама које су урадили на часу ликовне културе , пожелели првацима добродошлицу у школу и Дечји савез.(22.10.2020.)   


  Обележавање дана школе

Поводом Дана школе, наши ученици су направили велики број радова, литерарних састава и плаката са темом о животу и раду Михајла Пупина. Издвајамо ову презентацију, као један од примера њиховог ангажмана.(14.10.2020.)


Први пројекат ученика  другог разреда школске 2020/2021. gодине- „Јединствена  колекција  личних грбова“

Циљ пројекта  је био  оспособљавање ученика да уз истраживање и креативност дизајнирају грб базиран на породичном и личном идентитету.Ученици II1,II2,II3 и II4   су уз помоћ својих учитељица и родитеља нацртали своје личне грбове. (13.10.2020.)


Посета покрајинског секретара за спорт и омладину

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је 08.10.2020 нашу школу , где је у фискултурној сали урађена комплатна санација подних облога. (09.10.2020)


Обавештење за родитеље


Обавештење о пријему првака

Због специфичне ситуације пријем првака неће бити организован као претходних година. Обавештавамо Вас да ће пријем првака бити организован 31.08.2020. године по групама. О тачном времену доласка у школу родитељи ће бити обавештени од стране школе,учитеља телефонским путем. (29.08.2020.)


Обавештење о упису првака у ОШ и заказивање тестирања


Ревијално такмичење из математике

Информација о ревијалном такмичењу ученика основних школа из математике (>>>)


Упис првака 2020/2021.

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније. Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа.

За сада само исказујете интересовање за упис у основну школу, о заказивању термина за упис и тестирању ћете бити накнадно информисани. Пратите сајт наше школе.

УПУТСТВО ЗА ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА УПИС ПРВАКА У ОСНОВНУ ШКОЛУ

Подршка родитељима при исказивању интересовања за упис првака у основну школу обављаће се сваки радни дан од 9 до 12 часова.
Секретар школе: Бабић Биљана
Телефон: 021 823 123
Мејл адреса: osmihajlopupin@mts.rs


Измена школског календара

Обавештење о поступцима за спречавање ширења Корона вируса

Информације и распоред одржавања наставе

Остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике основних и средњих школа


БРАВО НАШЕ РУКОМЕТАШИЦЕ

Дана 22.11.2019. у Каћу, одржано је општинско првенство седмих и осмих разреда у рукомету. Наше девојке су заједно са наставницом Светланом Швоњом исписале школску историју, освојивши 1. место. Рад, труд и зној, допринели су врло убедљивим победама.
1. утакмица - 10:6
2. утакмица - 12:2
3. утакмица - 10:5 (финале против Каћа)
С обзиром да се ове године одржавају школске Олимпијске игре, девојке су довољно амбициозне да уз подршку школе размишљају о пласману на Олимпијаду. Широки осмеси су били на нашим шанпионкама: Врховац Милици (капитен), Мандић Доротеи, Огар Марији, Раич Теодори, Скенџић Маји, Стојковић Милани, Драгичевић Нини, Вукашиновић Анамарији, Делић Наташи и Игњатов Исидори.


Новогодишња  приредба за деда  мраза

У одељењу  I-1, 20.12.2019.год. организована је свечана приредба за Нову годину и дочек  Деда Мраза.Након пригодног програма уз присуство родитеља ученика и осталих чланова породице посетио нас је и Деда Мраз. Деда Мраз је ученицима поделио поклон пакетиће. Деца су била веома изненађена и одушевљена .Активност је организована уз помоћ родитеља ученика. (30.12.2019.)


Презентација  пројектне  наставе   родитељима

Дана, 16.12.2019. у  одељењу  I-1 презентован  је  час  Пројектне  наставе  родитељима. Тема је била "Чаролија празника". Циљ пројекта је био неговање и поштовање своје традиције и традиције других народа и усавршавање комуникацијских вештина. Четири тима представила су празнике: Нову годину, Божић, Славу и Васкрс. Присуствовали су сви родитељи,али и остали чланови породице. Након презентације ученици и сви присутни почашћени су неким продуктима  наставе као што су :кољиво, чесница и колачи. Продукти  наставе били су и плакати, као и новогодишњи  украси. (19.12.2019.)


Зимске чаролије 2019.

Наша школа ће и ове године 24.12.2019. . традиционално организовати за своје али и за ученике осталих околних школа низ тематских радионица и активности. Све активности су бесплатне и спроводиће их наставнице и наставници ОШ "Михајло Пупин". План и сатнице радионица можете овде погледати .(19.12.2019.)


Припреме за новогодишњи вашар

Припреме за предстојећи Новогодишњи вашар (петак 20.12.2019. од 16.00 до 17.00) су у финалној фази. То показују и фотографије ученика 1-4, 3-2, 3-3 и 3-4. Да би украси били сјајни и успешни, допринели су и родитељи ученика: Милица Недић и Даниела Костриченко (1-4); Рајков Биљана, Оливера Пасторначки Мандић и Борислава Репић ( 3-3) и Марина Радишић (3-4), а ученици 3-2 су са својом учитељицом Бојаном правили мирисне новогодишње колаче. (19.12.2019.)


Култура, и свакодневни живот људи из праисторије

Приказ пројектне наставе, из историје (интеграција са ликовном и музицком културом, и техником и технологијом) у одељењима петог разреда у новембру месецу, на тему: "Култура , и свакодневни живот људи из праисторије". (15.12.2019.)


Tаленти 2019

Покрајинска влада је 11.12.2019. уручила похвале и награде за талентоване ученике и њихове менторе. Александар Кежић сада већ бивши ученик наше школе, који је у школској 2018/ 2019. години освојио ПРВО место на Републичком такмичењу из ХЕМИЈЕ. (наставник ментор:Наташа Михајлов) (15.12.2019.)


Мењајмо се заједно са природом

Погледајте презентацију пројекта "Мењајмо се заједно са природом", реализованог у одељењу 2-1. (09.12.2019)


Акција пошумљавања Новог Сада

У Лиманском парку у Новом Саду је 30.11.2019. одржана акција озелевања површина под називом ""За зеленији Нови Сад", на којој су учествовали ученици осмог разреда наше школе у пратњи наставнице биологије Вере Ковач. (09.12.2019.)


Успех нашег ученика у кампањи ''Учим+Знам=Вредим''

Удружење за промоцију друштвене одговорности је реализовало пројекат ''Учим+знам=вредим'', са циљем популаризације младих талената путем билборд и медијске кампање. Пројекат је укључио ученике основних и средњих школа који су остварили највеће успехе на међународним и републичким такмичењима у области науке и уметности, у школској 2018/2019. години. Школа је пријавила нашег сада већ бившег ученика Александра Кежића, који је изабран за билборд кампању и чија слика се налази на билборду у близини ГРАС-а. Успех са такмичења захваљујући коме је Александар заслужио ову почаст је прво емсто на републичком такмичењу из хемије и треће место на окружном такмичењу из биологије. (09.12.2019.)


Посета будућих првака

У петак,6.12.2019. реализована је спортска радионица „ Обрни, окрени на игру покрени „ ,ученика 4.разреда и учитеља  са будућим ђацима првацима.Кроз различит полигон предшколци су уз помоћ својих другара из четвртог разреда  показали своју спретност и  вештину.Учествовале су две предшколске групе из Предшколске установе "Златокоса" са својим васпитачима и сви ученици 4. разреда. Ово је само једна у низу активности која се планира са предшколцима  у током школске 2019/2020.године. Следеће дружење је заказано за почетак фебруара. (07.12.2019.)


Припреме за новогодишњи вашар

Ученици 3/4 су организовали радионицу у оквиру припрема за Новогодишњи вашар на коме ће своје радове изложити и продавати ученици нижих разреда наше школе. У изради новогодишњих украса и поклона помагале су им и маме ученика ( Софија Јевтић, Славица Божић и Слађана Гашић). Припреме се настављају у овом и осталим одељењима...
Новогодишњи вашар ће се одржати 20. 12. 2019. са почетком у 16.00. (05.12.2019.)


Мирослав Антић и Војводина

Ученици осмог разреда су својим другарима из другог, трећег и четвртог разреда приредили представу на тему Мирослав Антић и Војводина. Представа је изведена током новембра месеца а приредиле су је наставнице српског језика Зорица Жигић и Невенка Ивић у сарадњи са ученицима 8-ог разреда. (30.11.2019.)


Мењамо се заједно са природом

У оквиру Пројектне наставе, у одељењу II -3, у октобру и новембру, реализован је пројекат "Мењамо се заједно са природом". (25.11.2019.)


„Сунчана   јесен  живота“

Ученици  првог  разреда  су и ове школске  године обележили манифестацију „Сунчана јесен живота“.Направили су пригодне поклоне за своје баке и деке.


Пројектна настава из Руског језика

Руска јела и пића

У Санкт Петербургу


Трећи пројекат ученика првог разреда

Ученици  првог  разреда  успешно су завршили  трећи пројекат.Назив пројекта  је“Кад год можеш  рециклирај“.Циљ је био да се деца упознају са значајем очувања животне средине. Стицање знања о значају рециклаже за обнављање природе, штедњу енергије и смањење  отпада који се ствара у домаћинству.Продукти  рада су изложени у холу школе.(06.11,.2019.)


Други пројекат ученика првог разреда у школској 2019/2020.години

Наш  други пројекат био је „Бонтон у школи“. Циљ пројекта је развијањем одговорности у прихватању и примени правила понашања. Подстицање  интеракције, развијање вештина сарадње и кооперативности приликом  израде  постера о Правилима понашања, као и  креативност ученика. (26.10.2019.)


Презентација првог пројекта "Безбедни од куће до школе" реализованог у одељењу II-3

У оквиру пројектне наставе ученици II-3 су у септембру реализовали први пројекат под називом Безбедно одкуће до школе. Циљ пројекта је био да деца кроз игру и вештине упознају јавни саобраћај у својој средини и науче како да се културно и безбедно понашају у њему. Направили смо видео презентацију нашег рада. Уживајте! (26.10.2019.)


Презентација првог пројекта "Безбедни од куће до школе" реализованог у одељењу II-1


Обележавање дана школе

У петак 18.10.2019. обележен је дан школе. За наставнике и ученике је приређена пригодна приредба. (19.10.2019.)


Светски дан чистих руку

Ученици другог разреда наше школе, заједно са својим учитељицама и Саветовалиштем за младе Града Новог Сада, понедељак 15.10.2019. посветили су едукацији на тему Зашто и како треба да перемо руке?, поводом обележавања Светског дана чистих руку. Ако и ви желите да знате одговор на ово питање,  као и да научите основна правила хигијене руку, само воља вам је потребна да погледате презентацију Дечјег савеза. (17.10.2019.)


Први пројекат ученика првог разреда у шк.2019/2020.години

Ученици I-1,I-2,I-3 и I-4 су  са својим учитељицама,у септембру урадили свој први пројекат.Назив пројекта је „Слагалица“,а циљ је био међусобно упознавање ученика.(11.10.2019.)


План контролних и писмених за школску годину 2019/20.

Термини за пријем родитеља на индивидуалне разговоре за школску 2019/2020. годину

Летопис за шк. годину 2018/19.


ПРИЈЕМ ПРВАКА

У петак, 30.8.2019. године, у сали за физичко у ОШ „Михајло Пупин“, одржана је приредба поводом свечаног пријема ђака-првака. Учитељице првог разреда су заједно са својим бившим ђацима, ученицима петог разреда, припремиле приредбу. Директор школе, Теодора Митић, поздравила је будуће прваке и њихове родитеље и пожелела им срећан почетак школовања. Након пригодног програма учитељице су са својим ученицима отишле у своја одељења: I-1 Биљана Вуковић, I-2  Биљана Шкорић,   I-3 Биљана Бодирожа и I-4 Нада Ушћумлић . Учитељице су поделиле деци обавештење о почетку и трајању наставе прве наставне недеље . (31.08.2019.)


Календар рада за школску годину 2019/20.

Ритам рада за школску годину 2019/20.


Почетак наставе у школској години 2019/20.

Настава почиње у понедељак 2. септембра 2019., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (29.08.2019.)


Успеси на такмичењима 2018-2019. школске године


Видовданска награда за најбољег ђака наше школе

У четвртак, 27.06.2019. на Петроварадинској тврђави додељена је Видовданска награда за најбољег ученика наше школе Александра Кежића VIII-2, који је освојио прво место на Републичком такмичењу из Хемије ( наставник ментор: Наташа Михајлов). (29.06.2019.)


Берза под брезом "2018"

У петак 14.06.2019. под брезама испред наше школе одржана је традиционална манифестација "Берза под брезом" на којој је око 120 наших ученика имало прилику да размене своје уџбенике или да их купе/продају по симболичним ценама. (15.06.2019.)


Угледни час "Стара породична кућа"

У петак, 7.јуна 2019.године одржан је огледни час из српског језика у 7-3 одељењу. Наставна јединица је Стара породична кућа Павла Угринова. Наставнице српског језика Невенка Ивић и Зорица Жигић држале су час,док је наставница ликовне културе Весна Милинковић украсила зидове учионице сликама различитих типова кућа. Ученици су на крају часа добили медењаке у облику кућица да се осладе. (15.06.2019.)


Шампионат у брзом везивању пертли

На 1. шампионату у брзом везивању пертли , одржаном 25.05.2019. у ОШ " Вук Караџић" у Новом Саду, учествовали су представници наше школе. Поред прва два пласирана ученика школе ( Будимировић Алекса 2-1 и Ратковица Немања 2-1), учествовали су и ученици Ђорђе Ковачевић 2-3, Мила Мајсторовић 2-3, Теодора Швоња 2-2 и Невена Димитријевић 2- 1. Најбољи резултат су постигли Невена Димитријевић 2- 1 и Немања Ратковица 2- 1, који су се пласирали у треће коло, али нису стигли до финала. (14.06.2019).


Ноћ биологије

Ученици 2. разреда су посетили 11.06.2019. манифестацију " Ноћ биологије" на ПМФ-у. Имали су прилику да виде различите врсте станишта, инсекте и гмизавце из наше околине, да науче како да препознају јестиве гљиве, да учествују у квизу где су показали шта су научили. Такође су могли да виде које су то заштићене биљне и животињске врсте. (14.06.2019.)


Представљање наших успешних ученика

У среду 05.06.2019. наши гости су биле новинарске екипе Дневника, Новосадске телевизије и Канала 9, које су снимиле и емитовале прилоге о нашим успешним ученицима и њиховим наставницима. (Прилози су преузети са Youtubе канала Новосадске телевизије и Канала 9 и сајта Дневник-а). (10.06.2019.)

Чланак из Дневник-а.


Ја имам кућног љубимца

Презентација успешно реализованог пројекта у одељењу 1-2 и њихове учитељице Наде Цвијановић. (07.06.2019)


Ликовни  конкурс  „Крв  живот  значи“

У организацији  Црвеног  крста  Србије, за  најуспешнији ликовни  рад на нивоу  Црвеног крста  Новог  Сада  приглашен  је  рад  Невене  Швоње, ученице  IV-1. (07.06.2018).


Учимо да штедимо

Презентација успешно реализованог пројекта у одељењу 1-2 и њихове учитељице Наде Цвијановић. (03.06.2019)


Радионице из физике и хемије за предшколце

У среду 29.05.2019. одрзане су радионице за предшколце из вртића "Златокоса". Радионице су реализовале; наставница физике Јасмина Мркић и наставница хемије Татјана Варагић. Деца су била подељена у две групе. Ученици 7-2 демонстрирали су огледе прилагођене предшколском узрасту . Деца су имала прилику да погледају како сијалица светли када се електроде уроне у водени раствор соли. на који начин магнет привлачи опиљке гвожђа, како се слојеви различитих течности уочавају на основу своје боје и густине, да погледају апстарктну уметност у млеку. торнадо у боци, еруптивни вулкан, балон дух..... Учениици седмог разреда су објашњавали појаве, а деца активно учествовала у објашњавању истих. На крају радионице деца. су лепила смајлиће, уколико им се допало оно што су видели. (31.05.2019.)


Вреди да се штеди и Бринимо о животињама

Презентација још два успешно реализованог пројекта у одељењу 1-3 и њихове учитељице Весне Ружин. (30.05.2019)

 


Весела  азбука  за  будуће  прваке

Дана, 21.5.2019. год. нашу  школу су посетиле две групе деце из вртића „ЗЛАТНО  СУНЦЕ и „РОДА“. Са будућим учитељицама  деца су у школи провела један час. Након упознавања,  дружење је настављено кроз активности: писање свог имена, набрајање што више речи на одређено слово, украшавање и оживљавање слова, бојење сличица и прављење плаката „Весела  азбука“. Дружење је завршено песмом и слаткишима. (22.05.2019.)


Прво место на Републичком такмичењу из хемије

Ученик Александар Кежић VIII-2, је освојио ПРВО место на Републичком такмичењу из хемије ( наставник ментор: Наташа Михајлов). Такмичење је одржано на Природно- математичком факултету у Новом Саду од 17-19.05.2019. 


 

Презентација пројектне наставе у одељењу 1-1 "Бирам да будем здрав"


Треће место за наше рукометашице на "Спортским играма младих".

У оквиру "Спортских игара младих" на СПЕНС-у у Новом Сад,у 15.05.2015 је одржан турнир у рукомету на коме је учествовала и екипа коју чине ученице 5. 6. и 7. разреда наше школе, која је освојила 3. место. Игре је отворио путем видео линка, Јоханес Хан министар за придруживање из ЕУ. (15.05.2019)


 

Подршка ученицима при преласку из једног циклуса образовања  у други
(посете предметних наставника четвртом разреду)

Наша школа,  као  меру подршке ученицима при преласку из једног циклуса школовања  у други,пружа могућност  посете предметних наставника ученицима четвртог разреда. На почетку школске године направљен је план посета које имају за циљ упознавање  ученика свих четвртих разреда  и наставника који ће им предавати у петом разреду. Планиране су посете у првом и другом полугодишту и све су реализоване.
Часове су одржали  следећи  наставници:
Ј. Барбуловић, С. Станар- СРПСКИ ЈЕЗИК
В. Недић- МАТЕМАТИКА
Н.Пантелић- ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ
Ж.Симић- ИСТОРИЈА
В.Милетић- БИОЛОГИЈА
В.Милинковић- ЛИКОВНА КУЛТУРА
Б.Влаховић- МУЗИЧКА КУЛТУРА
Г. Субаћиш- ГЕОГРАФИЈА
Ј.Јанковић  и И. Делић- ТЕХНИЧКО И ИНФОРМАТИКА
Своје предмете( изборне) су представиле и наставнице страних језика: Г. Васин- НЕМАЧКИ ЈЕЗИК  и М. Ковачевић- РУСКИ ЈЕЗИК
Упознавање  је протекло у најбољем реду,часови су били занимљиви, интересантни, забавни, поучни и  надамо се да ће тако бити и наредних  школских година.


Спортски  дан  ученика другог и четвртог разреда

Ученици 2. и  4. разреда  су са својим учитељицама 15. маја 2019. обележили спортски дан. Своје вештине ученици су показали кроз разне спортске игре, а и лепо се забавили. (15.05.2019.)


Турнир   у   мини  рукомету за  четвртаке

Дана, 13.5.2019. oдржан је турнир у мини рукомету  за девојчице четвртог разреда. Убедљивим  победама ученице 4-1   су  освојиле прво место. (15.05.2019.)


Шампионат у брзом везивању пертли

Шампионат у брзом везивању пертли - школско такмичење одржано је 10. априла 2019. године у свечаној сали ОШ "Михајло Пупин" Ветерник. На такмичењу је учествовало по 4 ученика I и II разреда, који су се пласирали у полуфинале на одељењским такмичењима.
Прво место на школском такмичењу освојио је Александар Будимировић, а друго место Немања Ратковица, обојица ученици II-1 одељења (на слици, са дипломама). Завршно такмичење у брзом везивању пертли требало би да буде организовано 25. маја на теренима Дома војске у Новом Саду, а право учешћа имају сви полуфиналисти са школских такмичења. Нашу школу ће представљати: Александар Будимировић II-1, Немања Ратковица II-1, Немања Кртинић II-4 и Ђорђе Дамјанић II-3. (15.04.2019.)


Необично занимање - КОМПОЗИТОР

На ЧОС-у у 2-1, своје занимање је представио родитељ Ђорђе Ковачевић - музичар и композитор. Дружење је било занимљиво и веома лепо, време је брзо протекло и ђаци су научили две ауторске песме за децу. Осмеси на дечјим лицима показују колико су уживали. (14.04.2019.)

 


Цртани филм о дискриминацији

Тим за заштиту деце од насиља је приказао 11. 04.2019. године, као вид превентивне активности, цртани филм о дискриминацији. Ученици су у току и након гледања филма разговарали о искључивању појединца из групе, препознавању разних облика насиља, колко је и због чега важно саслушати и једну и другу страну у конфликтним ситуацијама. (12.04.2019.)


Час енглеског језика за будуће прваке

Дана 05.04.2019.године у посети су нам били предшколци из вртића Златокоса. Наставница Татјана Радосављевић организовала је радионицу на енглеском језику на тему: "А House and its parts". Деца су учила да се представе и кажу основне делове куће на енглеском језику кроз певање песмице и бојење цртежа. (06.04.2019)Апликација Основи безбедности деце

Тим за заштиту деце од насиља је предложио постављање на сајт школе, упутства за инсталирање апликације Основи безбедности деце у телефоне, које смо добили од МУП-а у сарадњи са Министарством просвете, како би родитељи могли са децом да инсталирају у телефоне. О томе је обавештен и сагласност дао Савет родитеља. (22.03.2019,)


Здрава исхрана

Ученици VII и VIII разреда су правили плакат на тему: ЗДРАВА ИСХРАНА, на часу домаћинства као и презентацију на ту тему. А, у оквиру часова ликовне културе ученици VI и VII разреда су бележили своје асоцијације и виђења на тему ЗДРАВЕ ИСХРАНЕ из свог угла. Са ученицима су радиле наставнице: Весна Милинковић, Наташа Михајлов. (13.03.2019.)


Квиз знања за четвртаке

Чланови секције "Живот кроз векове " организовали су 11.03.2019. у 4.разреду квиз знања из историје.


Мамама с љубављу

У оквиру пројектне наставе ученици I-3 су у четвртак, 7.марта, у 18 часова, реализовали приредбу за маме "Мамама с љубављу". (11.03.2019.)


Презентација пројектне наставе одељења 1-3-Бирам да будем здрав!

(11.03.2019.)


 

Презентација пројектне наставе одељења 1-3-Чаролија празника

(11.03.2019.)


Презентација пројектне наставе одељења 1-2-Празници у Србији

(07.03.2019.)


Презентација пројектне наставе одељења 1-1-Кад год можеш рециклирај...

(06.03.2019.)


 

Презентација пројектне наставе одељења 1-1-Чаролија празника

(06.03.2019.)


Презентација  пројектне  наставе

Дана, 13.2.2019.год. одржан је час презентације пројектне наставе „Живот у  доба Немањића“ у   IV разреду.Циљ пројекта је био да упознамо начин живота у доба Немањића, очување културног наслеђа, повезивање са начином живота у садашњости ,повезивање и примена  знања из различитих наставних предмета, овладавање основним вештинама тимског рада. Презентацију реализовао  Актив  IV разреда: Биљана Вуковић, Биљана Шкорић, Нада Ушћумлић и Биљана Бодирожа.(20.02.2019.)


Наелектрисање тела

Oдељење 5-2, разредног старешине, Невенке Ивић, било је на часу у одељењу 2-4, учитељице Жаклине Папшот Козик. Том приликом ученици 5-2, у оквиру вршњачке едукације, помагали су ученицима 2-4 приликом извођења експеримената. Тема часа је била: Наелектрисање тела. Час је успешно реализован и деца су била задовољна, јер су међусобно сарађивала, уважавала се, учила, помагали једни другима.(12.02.2019.)


Информатор о раду школе

Финансијски план за 2019. годину


Обавештење о новој процедури уписа у први разред основне школе


Прослава школске славе Светог Саве

У свечаној сали наше школе 27.01.2019.год. свечано је обележена школска слава Свети Сава. Као и сваке године, ученици су припремили богат програм посвећен делу и лику Светог Саве. (27.01.2019.)


Представа као поклон

Ученици 7-4 приредили су представу,,Избирачица" Косте Трифковића другарима млађих разреда и петацима. Представе су одигране у Свечаној сали наше школе 17,18.и 20.12.2018.године. Задовољство је било обострано. Након извођења представе водила се дискусија,а ученици су имали прилику да постављају питања. Глумци су припремили слаткише за прваке,а ученици четвртог разреда почастили су бомбонама вредне и талентоване глумце. (16.01.2019.)


Ликовна радионица учитеља првог разреда  на зимским чаролијама 2018/19. године

На Зимским чаролијама које су одржане у петак, 21.12.2018. године, на ликовној радионици коју су припремили учитељи првог разреда ОШ „Михајло Пупин“ Ветерник, учествовало је око 90 ученика I-IV разреда. На ликовној радионици ученици су израђивали папирне украсе за новогодишњу јелку, новогодишње честитке и плакате са новогишњим, зимским мотивима. Папирне украсе су ученици након радионице ставили на јелку која се налази у холу школе. Плакати су изложени у свечаној сали. Направљене новогодишње честитке ученици су понели својим родитељима. Колико је ликовна радионица била успешна говоре осмеси на лицима ученика. (25.12.2018.)


Прикупљање помоћи за Свратиште у Новом Саду

Ученици нижих разреда прикупљали су, током новембра месеца , помоћ у виду школског прибора, прибора за личну хигијену, књига и слаткиша. Ученици четвртих разреда су направили новогодишње пакетиће, које су учитељице, Нада Радованов и Биљана Шкорић, уручиле корисницима Свратишта у Новом Саду, 17.12.2018. године. (22.12.2018.)


Извештај о посетама предметних наставника четвртом разреду (22.12.2018.)


Покрајинске награде "ТАЛЕНТИ 2018" даровитим ученицима и њиховим менторима

Потпредседник Покрајинске владе, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину 17.12.2018. уручио је даровитим ученицима традиционалне награде и признања "ТАЛЕНТИ 2018". Међу даровитим ученицима је и ученик наше школе Александар Кежић VIII-2, ( наставник ментор: Наташа Михајлов).(17.12.2018.)


Занимања наших родитеља

У оквиру предмета Чувари природе у посети одељењу 2-4, учитељице Жаклине Папшот Козик, биле су: Јеленина мама Софија Јефтић, (по занимању васпитачица. Она је са децом осмислила активност пречишћавања воде.), мама ученице Нине, Марина Радишић. (упознала је децу са послом којим се бави као медицинска сестра и показала им како се користе завоји код повреда.) и Јованова мама, Невенка Ивић, наставница српског језика у нашој школи (на часу ликовне културе упознала је децу са техником декупаж, хоби којим се у слободно време бави). (14.12.2018.)


"Дневник" пише о нама

Протеклих дана угостили смо новинарску екипу новосадских дневник новина Дневник, у коме је објављена серија чланака о раду наше школе.

Осмак Aлександар Kежић држи и xемију и математику у малом прсту

Кроз секцију у ОШ "Михајло Пупин" се лакше учи и јача другарство

Костими ђака из ОШ „Михајло Пупин” запажени на машкарадама

Милица Зелић ређа петице и плива за медаље

„Дневник“ у посети ОШ „Михајло Пупин“ у Ветернику

Пројекат ученика 1-3"Ура култура"


Афричко воће у српској кухињи

Наставнице Снежана Матковић и Наташа Михајлов, одржали су 06.12.2018. угледни час на тему: Афричко воће у српској кухињи у одељењима  VII-2 и VII-3. Часу су осим ученика присуствовали и наставници. (07.12.2018.)


Извештај о обележавању Дана просветних радника


НАВИЈАЈ И ИГРАЈ ФЕР 

Ученици 4-2, ОШ "Михајло Пупин", учествовали су са учитељицом, Биљаном Шкорић, у реализацији пројекта "Навијај и играј фер". Организатор пројекта је Савез за школски спорт града Новог Сада, односно Градска управа за спорт и омладину. Дана, 26.11.2018.,на завршној манифестацији у Футогу, показали су навијачки дух, бодрили своју  али и противничке одбојкашке екипе. Кроз јединствен перформанс извели су навијачку химну.

Михајло Пупин, 
то је школа наша!
Пуна спортиста и одликаша. 
Ветерник представљамо и
Од  пораза спасавамо. 
Потези ду наши бајни и
веома сјајни.
Противника ценимо и
бодримо јако. 
Покушајте то и ви!
Заиста је лако.
"Навијај и играј фер",
парола је наша!
То је златно правило 
свих прволигаша.
Послушајте сада сви!
Навијамо сви у глас. 
Сви, сви, сви!
Ми за вас, ви за нас! 


ПОСЕТА БУДУЋИХ ПРВАКА НАШОЈ ШКОЛИ

У  току новембра 2018.год. деца из вртића „Златокоса“ из Ветерника су посетила нашу школу.У пратњи својих  васпитачица три групе деце су у одређеним терминима по један школски час провела са учитељицама и ученицима четвртог разреда. Након упознавања школског простора дружење  је  настављено у учионицама кроз ликовну радионицу. Четвртаци су будућим првацима направили маске од шака, а будући прваци су својим старијим другарима поклонили цртеже. За крај децембра планиране су “Зимске чаролије“ које ће за све групе деце из вртића одржати учитељице будућих првака.


„Нацртај, обоји и освоји“

Ученице I-1 Андреа Стојановић и Катарина Стевановић добитнице су четврте награде на Седмом ликовном конкурсу „Нацртај, обоји и освоји“ који је у периоду 1-30.9.2018. организовала Forma Ideale. Четврта награда је била Идеална свеска. (25.11.2018.)


Ликовна  изложба „Кућице од  картона“

Ученици  IV-1  су  на  часу  ликовне  културе направили  кућице  од  картона,а радови  су  изложени у ходнику  школе. (17.11.2018.)


ТЕМАТСКИ  РОДИТЕЉСКИ  САСТАНАК

Дана,15.11.2018.год. са  родитељима  ученика  IV - 1  одржан је тематски  родитељски  састанак.На састанку  су  одржане  две  радионице о унапређењу  менталног  здравља  и  превенцији болести  зависности.


ЗАМЕНА  УЛОГА  У  УЧИОНИЦИ

Поводом  Дана  просветних  радника, 08.11.2018.  ученици IV-1 су  заменили своју  учитељицу  и  одржали  следеће  часове:

  • Невена Швоња и Миа Буквић час  природе  и друштва „Сенка  и  звук“
  • Јован Немешић и Тадија Стајић час математике „  0  и 1  код  сабирања и  одузимања“
  • Јована и Сања  Симић час  српског  језика „Описни  и  присвојни  придеви“
  • Ања  Ковачевић  час  чувара  природе  „Посматрање  птица – белоглави  суп“ (17.11.2018.)


УСПЕХ НАШЕГ УЧЕНИКА У КАМПАЊИ ''УЧИМ+ЗНАМ=ВРЕДИМ''

Удружење за промоцију друштвене одговорности је реализовало пројекат ''Учим+знам=вредим'', са циљем популаризације младих талената путем билборд и медијске кампање. Пројекат је укључио ученике основних и средњих школа који су остварили највеће успехе на међународним и републичким такмичењима у области науке и уметности, у школској 2017/2018. години.
Школа је пријавила нашег ученика осмог разреда Александра Кежића, који је изабран за билборд кампању и чија слика се налази на билборду у близини ГРАС-а. Успеси са такмичења захваљујући којима је Александар заслужио ову почаст су многобројни:

 

Српски језик
(Сандра
Станар)

Математика
(Вања Недић)

Биологија
(Гордана Станојковић)

Хемија
(Наташа
Михајлов)

Општинско такмичење

II-место

III-место

I-место

I-место

Окружно такмичење

I-место

II-место

I-место

I- место

Републичко
такмичење

 

 

  

I- место

Поред изузетних резултата на такмичењима, Александар је и пример пристојног, културног понашања. Поносни смо што је ученик наше школе! (10.11.2018.)


ЛИКОВНИ КОНКУРС „ МОЈА УЧИТЕЉИЦА“

Ученици првог разреда наше школе учествовали су на ликовном конкурсу „Моја учитељица“ који одржан поводом Светског дана учитеља. Прваци су били вредни и са пуно љубави цртали своје учитељице. Радови су изложени на спрату  школе, а  а најуспешније радове можете погледати на фотографијама. (07.11.2018.)


Бонтон у школи

Током октобра месеца ученици I-1 одељења радили су пројекат Бонтон у школи. Овај пројекат се бави развијањем одговорности у прихватању и примени правила понашања. Подстиче се интеракција, развијање вештина сарадње и кооперативности приликом израде плаката о Правилима понашања, као и креативност ученика. Сврха доношења и поштовања Правила понашања је прихватање одговорности да сви будемо безбедни, срећни и задовољни у школи. (06.11.2018.)


ПРИЈЕМ ПРВАКА У ДЕЧИЈИ САВЕЗ

Дана,  1.11. одржана је приредна поводом пријема првака у Дечији савез. Приредбу су припремили ученици трећег разреда за најмлађе ученике наше школе. Заједно са својим учитељица на часовима Ликовне културе припремили су поклончиће као знак добродошлице. Лепо смо се дружили и забавили, а делић атмосфере можете погледати на фотографијама. (06.11.2018.)


Прво место на окружном такмичењу у пливању

Милица Зелић ученица VIII-2 разреда, учествовала је 23.10.2018. на окружном такмичењу у пливању (делфин 50m), које је одржано на СПЕНС-у у Новом Саду и освојила прво место. (29.10.2018.)Пројектна настава наших првака


Посета Природно-математичком факултету у Новом Саду, манифестацији "МАЛИ-ВЕЛИКИ-ХЕМИЧАР" 

Дана 02.10.2018. године одржана је манифестација "МАЛИ-ВЕЛИКИ-ХЕМИЧАР" на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Манифестацији су присутвовали ученици наше школе Марко Новаков VIII-1 у пратњи ментора Татјане Варагић, Александар Кежић VIII-2, Селена Веселиновић VIII-2, Алекса Галавић VIII-2 у пратњи ментора Наташе Михајлов Ученици су  упознати са  радом у хемијској лабораторији,такође су могли да виде атрактивне огледе као и да сами раде огледе у хемијској лабораторији. (15.10.2018.)


Изборна настава у школској години 2018/19

Термини за пријем родитеља на индивидуалне разговоре за школску 2018/2019. годину

План контролних и писмених за школску годину 2018/19.

Списак уџбеника за школску годину 2018/19.

Календар рада за школску годину 2018/19.

Ритам рада за школску годину 2018/19.


Наши гимназијалци

Давид Васић и Лука Лончар из VI-3, препознати су као ученици са посебним способностима. Имали су подршку од 2. разреда и то најпре кроз мере индивидулизације да би пред крај трећег разреда и у 4. разреду имали ИОП-3 (индивидуални образовни план за надарене) и то из математике и предмета природа и друштво. Показали су значајне резултате на такмичењима из математике од 3. до 6. разреда. Своју свестраност показали су и у другим активностима: веслању, информационим технологијама, извиђаштву, шаху. Од школске 2018/2019. су ученици Гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду у одељењу за надарене. Желимо им леп почетак у новој школи и радујемо се успесима који тек долазе. (13.09.2018.)


ПРИЈЕМ ПРВАКА

У петак, 31.8.2018. године, са почетком у 18 часова, у свечаној сали ОШ „Михајло Пупин“, одржана је приредба поводом свечаног пријема ђака-првака. Учитељице првог разреда су заједно са својим бившим ђацима, ученицима петог разреда, припремиле приредбу. В.д. директора школе, Теодора Митић,поздравила је будуће прваке и њихове родитеље и пожелела им срећан почетак школовања. Након пригодног програма учитељице су са својим ученицима отишле у своја одељења: I-1 Татјана Квргић, I-2  Нада Цвијановић и   I-3 Весна Ружин. Учитељице су поделиле деци обавештење о почетку и трајању наставе прве наставне недеље и о датуму одржавању првог родитељског састанка. Сваки ђак-првак добио је од школе пригодан поклон за почетак школске године. Родитељима ће на првом родитељском састанку бити уручени поклон-ваучери од Универекспорта. (05.09.2018.)


Почетак наставе у школској години 2018/19.

Настава почиње у понедељак 3.септембра 2018., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (29.08.2018.)


 

АРХИВА ВЕСТИ: