Видовданске награде за најбоље ученике наше школе

28.јуна на Петроварадинској тврђави додељене су награде за најбоље ученике наше школе који су освојили места на Републичким такмичењима из различитих предмета.  Награде нашим ученицима: Тановић Матеји 3-5 (Математика-учитељ Срба Јанков), Кежић  Александру 6-4 (Математика-наставница Вања Недић), и Сакач Страхињи (Русински језик-наставница Ана Марија Рац) уручио је  градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. (28.06.2017.)


Информација о упису у средњу школу

Све податке о ученицима који учествују на конкурсу за упис у средњe школе за школску 2016/2017. годину, a који се налазе у централној бази Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, можете видети на званичном порталу за упис у средње школе:

www.upis.mpn.gov.rs

Берза под брезом "2017"

У уторак 13.06.2015. под брезама испред наше школе одржана је традиционална манифестација "Берза под брезом" на којој је око 200 наших ученика имало прилику да размене своје уџбенике или да их купе/продају по симболичним ценама. Прилог је преузет од Радио телевизије Војводине. (14.06.2017.)


Посета ученика III/5 Полицијској управи Футог

12.6.2017.год поводом ,,Дана отворених врата”, ученици III 5  у пратњиучитељаЈанковСрбе, посетили су Полицијску управу у Футогу. Одржано је предавање од стране припадника МУП-а где је деци предочено која је основна функција полиције. Деца су учествовала у разговору и радознало постављала питања. (13.06.2017.)


НАСТУП ШКОЛСКОГ ОРКЕСТРА УЧЕНИКА III/5  НА 60. ЗМАЈЕВИМ ДЕЧИЈИМ ИГРАМА

11.јуна 2017. ученици III/5  који су чланови школског оркестра наступили су  на 60.Змајевим дечијим играма на великој бини испред Градске куће у Новом Саду, у пратњи учитеља Јанков Србе. Ученици су добили признања за учешће и велики аплауз многобројне публике. (12.06.2017.)


"Берза под брезама 2017"

У уторак 13.06.2017. од 11.00 до 12.00, под брезама испред наше школе одржаће се традиционална манифестација "Берза под брезaмa" на којој ће наши ученици имати прилику да размене своје уџбенике или да их купе/продају по симболичним ценама. Више информација>>>(08.06.2014.)


 

Изложба макета кућa ученика 6.разреда

,,Кућа је наша круна” рекао је наш писац Добрица Ерић.Ученици 6.разреда наше школе током ове године савладали су тему Архитектура и грађевинарство у оквиру предмета Техничко и информатичко образовање. Круна њиховог рада на крају биле су макете кућица за које су самостално радили, прво техничке цртеже, а према њима касније и ,,зидали” кућице. Радови наших ученика изложени су у холу школе . Неко је рекао, човек би током свог живота  требао бар један дом себи да сагради, а наши шестаци су то, под будним оком грађевинских супервизора- наставника Илије Делић и Јелене Јанков , већ учинили. (06.06.2017.)


Извештај о учешћу на такмичењима у 2016/17.>>>


УЧЕШЋЕ У ЈУНИОР NBA ЛИГИ

Наша школа О.Ш. "Михајло Пупин" - Ветерник, је ове године први пут учествовала у ЈUNIOR NBA лиги Србије. То је такмичење основних школа у кошарци, ученика 5.-их и млађих разреда (дечаци и девојчице узраста 10 - 12 година). ЈUNIOR NBA лига је под директним покровитељством америчке професионалне НБА лиге и организована је по НБА формату. Лигу чини 30 екипа из 30 школа у Србији, свака екипа, односно школа носи назив једне НБА екипе и сходно томе носи опрему те екипе и такмичи се у одређеној конференцији. Наша школа је носила назив екипе UTAH JAZZ и такмичила се у дивизији северозапад са О.Ш. "Коста Трифковић" -Oklahoma City Thunder, О.Ш. "Десанка Максимовић" - Portland Trail Blazers, О.Ш. "Жарко Зрењанин" - Minnesota Timberwolves и О.Ш. "Иво Лола Рибар" - Denver Nuggets. Одиграно је укупно 8 утакмица и победник наше групе је била О.Ш. "Коста Трифковић" - Oklahoma City Thunder. За екипу UTAH JAZZ су наступили: Немања Симић 5-1, Милош Веселиновић 5-1, Никола Бајић 5-1, Филип Митић 5-1, Милица Врховац 5-1, Далибор Молнар 5-3, Милица Вуковић 5-3, Лука Лончар 5-3, Милош Половина 5-4, Никола Радишић 5-4, Теодора Раич 5-4, Андреј Јовановић 4-1, Александар Мајкић 4-2 и Никола Ушљебрка 4-3. (28.05.2017.)


ПОЗОРИШНA ПРЕДСТАВA "ВЕСЕЛО ПОЗОРЈЕ"

У четвртак, 4.5.2017. године у свечаној сали школе одиграна је представа "Весело позорје". Глумци из Позоришта на Теразијама представили су нашим ученицима кратке фрагменте из текстова Бранислава Нушића, Бранка Ћопића и Стевана Сремца.  Представа је одиграна два пута, најпре за ученике петог и седмог разреда, а затим за ученике трећег разреда. Обе представе су биле топло дочекане од стране наших ученика. Весело позорје гостовало је претходни пут у нашој школи 2011. године. (18.05.2017.)


Међушколско такмичење рецитатора
„Пролећу у част“

Међушколско такмичење рецитатора одржано је у среду 26. априла 2017. године у просторијама Друштва учитеља Новог Сада, Војводе Путника бр. 1, са почетком у 17 часова. Нашу школу су представљале две ученице: Исидора Игњатов IV-4 "Ако желиш да те прати срећа" Д. Ерић (млађи узраст и Лана Јанковић V-2 „Дрхтава песма“ Мирослава Антића (старији узраст) На међушколско такмичење ученице је пратила наставница српског језика Зорица Жигић. На такмичењу је учествовало 11 школа из Новог Сада и околине. Наше ученице нису освојиле награде, а слаткишем и поклон књигом су охрабрене да учествују и наредне године. (08.05.2017.)


Школско такмичењe рецитатора „Пролећу у част“

Школско такмичење рецитатора је одржано дана 20. априла 2017. године са почетком у 12.30, у свечаној сали ОШ „Михајло Пупин“. Учествовало је 3 пријављена ученика, од првог до четвртог разреда и 6 ученика од петог до осмог разреда. У категорији од првог до четвртог разреда такмичили су се следећи ученици: Јана Ђурић I-2, "Срда" Ј. Ј. Змај, Милица Балаћ IV-4, "Трешња у цвету" М. Данојлић и Исидора Игњатов IV-4, "Ако желиш да те прати срећа" Д. Ерић. У категорији од првог до четвртог разреда такмичили су се следећи ученици: Милица Чулић V-4, "Песма о песми" Ј. Ј. Змај, Лана Јанковић V-2, "Дрхтава песма" М. Антић, Сања Давидовић V-4, "Покошена ливада" Д. Максимовић, Драгана Николић V-4, "Песма о песми" Ј. Ј. Змај, Лара Ћурчић VI-4, "Плава звезда" М. Антић и Никола Радмиловић VIII, "Отаџбина"Ђ. Јакшић Жири је одлучио да на међушколско такмичење пријави: Исидора Игњатов IV-4, "Ако желиш да те прати срећа" Д. Ерић и Лана Јанковић V-2, са песмом „Дрхатава песма“ Мирослава Антића. (22.04.2017.)


Посета и наступ у Вртићу ,,Златокоса”

Ученици III-5 у пратњи учитеља Србе Јанков су наступили са оркестарским нумерама  у вртићу ,,Златокоса” у Ветернику 12.4.2017.године. Наступ су пратила деца свих узраста вртића и са великим одушевљењем слушала извођења .Учитељ је предшколцима представио предмете и школу, а деца су активно учествовала у разговору. (18.04.2017.)


Успех нашег првака

Ученица I-1 Веселиновић Милана учествовала је на екипном првенству Србије у дечијој атлетици  одржаном у Београду  31.03.2017.године.Такмичили су се у: скоку у даљ из места, полигону издржљивости, бацању медицинке и штафети. АК Војводина чији је она члан је освојила прво место и победила тимове  Звезду и Партизан. Све похвале. (12.04.2017.)


Дружење са глумцима

Ученице седмог разреда имале су прилику да се друже са глумцем новосадског Позоришта младих Дејаном Шарковићем и науче нешто ново о овој професији. Дружење је било организовано у просторијама ДУНС-а. Ученице су училе дикцију, понашање на сцени, покрете и сл. Радионицу су 1. марта похађале ученице Александра Чавлин и Марија Квргић из VII-1, и Ања Јовановић из VII-5 у пратњи наставнице српског језика Невенке Ивић. Ученице Ивана Накић IV-3, Милица Балаћ IV-4 и Наташа Јокић IV-2 у радионици су учествовале 22. марта у пратњи учитељица Наде Радованов и Бојане Балаћ.(28.03.2017.)


Ликовна изложба на тему Љубав

Ове школске године ученици наше школе приложили су велики број радова на тему Љубав. Наставница ликовне културе Весна Милинковић најуспешније радове изложила је на паноима у холу школе. Ове године, на жалост, нисмо имали ниједан литерарни рад на тему Љубав. (20.03.2017.)


Победа на Новосадском кросу

Ученица I-1 Милана Веселиновић је учествовала 11.03.2017. на Новосадском кросу на којем је освојила прво место и пехар. (17.03.2017.)


Основац број 31


„Посета будућих првака"

У нашој школи 28.02.2017. је организована радионица за групу предшколаца вртића "Златокоса". Будући ђаци прваци су се кроз ликовну радионицу упознали са именом и ликом Михајла Пупина. Помоћ у раду су им пружали старији другари из IV-1 са учитељицом Радмилом Мутић. Радови су изложени у ходнику школе,  на спрату   Након неколико дана , иста група деце је присуствовала једном школском часу. Тако су имали прилику да осете атмосферу школског часа, групног рада и да се упознају са будућим учитељицама. (15.03.2017.)


„Лепе  речи  за  маме  и  баке“

Ове школске године ученици I разреда наше школе заједно са својим учитељицама (Славојком Милошевић, Мајом Биберџић, Даном Коцевском, и Љиљаном Чакаревић) као и ученици II разреда са учитељицом Биљаном Вуковић, реализовали су приредбе поводом међународног Дана жена - 8. марта. У својим учионицама ученици су извели припремљен програм на велико задовољство својих мама, бака... (10.03.2017.)


„Звезде школске позорнице – певачи“

Међушколско такмичење одржано је 1. марта 2017. године у ШОСО „Милан Петровић“, у свечаној  сали зграде на Новом Насељу, у Улици Бате Бркића бб,  са почетком у  17 часова. На међушколском такмичењу учествовали су наши најуспешнији такмичари, првопласирани са школског такмичења. Михајло Веселиновић IV-2 (Ниси ти за мале ствари, забавна музика-домаћа, Жељко Самарџић) и Сташа Шијан VII-1 (Someone like you, забавна музика страна, Adele) Ученике је пратила учитељица Татјана Квргић.(06.03.2017)


Посета позоришту

У суботу, 4. фебруара, ученици наше школе у великом броју, заједно са наставницима, посетили су Српско Народно позориште у Новом Саду. Овом приликом уживали су у познатој и популарној оперети "Кнегиња чардаша" чији је аутор Имре Калман. Ова оперета се изводи у три чина и траје два и по сата, а ученици су са одушевљењем огледали причу у којој љубав побеђује све па чак и противљење родитеља. (07.02.2016.)


Прослава школске славе Светог Саве

Наша школа је и ове године традиционално, пригодном приредбом и сечењем славског колача уз присуство свештеника, обележила школску славу Светог Саву. (01.02.2017.)


Зимске чаролије 2016

Од 27.12. до 29.12 О.Ш. "Михајло Пупин" у Ветернику била је домаћин још једних зимских чаролија. Док су друга деца већ била на распусту наши клинци су насмејано долазили у школу и кроз игру савладавали задатке разних радионица. Своје умеће и разне способности су могли да покажу првог дана чаролија из области енглески језик, историја ,музичко култура ,српски и немачки језик. У среду 28.12. 2016 ученици су учествовали у андроид тесту из информатике,правили саобраћајне знаке,изводили експерименте на хемији и физици,имали обуку о преживљавању у природи,певали на музичком,правили слике од сувог цвећа на биологији... Последњег дана чаролија ученици ликовне секције зу завршили украшавање школске фонртане,организоване су и радионице из географије као и нови огледи из физике и хемије. Ове догађаје помно су пратили и чланови новинарске и фотографске секције. Радионицама је присуствовао велики број деце што само потврђује нашу стару изреку "од колевке па до гроба најлепше је ђачко доба". (19.01.2016.)


Почетак наставе у другом полугодишту школске године 2016/17.

Настава почиње у понедељак 16.јануара 2017., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);


Друга награда на конкурсу „Дигитални час 2016/2017“

На наградном конкурсу за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2016/2017. години наставници наше школе Весна Милетић и Андреј Трифковић као и педагог Снежана Нецков освојили су 2. награду (по 2. пут) у области природних наука. (27.12.2016.).


Зимске чаролије 2016.

Основна школа "Михајло Пупин" позива све основце учествују, у сада већ традиционалним активностима, "Зимске чаролије" које ће се одржати у просторијама наше школе од 27.12.2016. до 29.12.2016. (22.12.2016,)


ЈАВНИ  ЧАС: „ОТВОРЕНА  ВРАТА  ЗА  РОДИТЕЉЕ“

Дана, 21. 12. 2016.   учитељица  Биљана  Вуковић одржала је  у   одељењу   II -1   јавни час „Oтворена врата за родитељe“. Циљ одржавања овог  часа био је  да се  на  забаван и комбинован начин прикаже родитељима шта  су  ученици у току првог полугодишта научили  из различитих наставних предмета; развијање сарадње са родитељима; развијање педагошке културе родитеља; усклађивање васпитних утицаја породице и школе. (21.01.2016.)


Представа "Капетан Џон Пиплфокс"

Ученици првог разреда су 7.12.2016. били у улози публике а представу "Капетан Џон Пиплфокс" су извели ученици V-2. Ученици 5-2 су представу, по тексту Душка Радовића, спремили са наставницом српског језика Зорицом Жигић. (15.12.2016)


Прваци у посети библиотеци

У петак 02. 12. 2016. године, ученици првог разреда  су  са својим учитељицама  посетили библиотеку у КПЦ  Ветерник и том приликом су бесплатно добили чланске карте. (14.12.2016.)


Час за углед 2

На конкурсу "Час за углед 2" у организацији издавачке куће "Едука", учитељице наше школе су својим припремама за часове освојиле друго и треће место. Друго место су освојиле, Даница Коцевска и Бојана Балаћ за час српски језик, Прича о Раку Кројачу, Десанке Максимовић" а треће место, Даница Коцевска и Славојка Милошевић за тематски дан: природа и друштво, српски језик, математика, физичко васпитање и музичка култура "Путовање кроз Србију". (02.12.2016.)


Сунчана јесен живота

Ученици другог разреда направили су и уручили пригодне поклоне поклоне за баке и деке, поводом Сунчане јесени живота. Два одељења је правило слике од лишћа, а два украсне вазе. (29.11.2016.)


Проба представе "Капетан Џон Пиплфокс"

Петаци су 17.новембра 2016 заједно са наставницом српског језика Зорицом Жигић били ужурбани и узбуђени док су се припремали да изведу одломак из дела Душка Радовића "Капетан Џон Пиплфокс!" Шминкали су се,облачили и припремали оружје. Једва су чекали да глуме и у томе су били веома успешни. Осмеси на лицима и петице у дневнику резултат су њиховог труда и рада. Вежбаће још до децембра,а онда ће ићи код својих млађих другара да им покажу шта знају и умеју. (22.11.2016.)


Угледни час из математике

Наставници Вања Недић и Андреј Трифковић одржали су 15.11.2016. угледни час из математике у одељењу VI-4. Кроз обраду наставне јединице "Подударност троуглова (I и II став)" ученици и присутни наставници су имали прилику да развију своје способности доказивања. (17.11.2016.)"СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА" У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ

У петак, 28.10.2016. године, у Геронтолошком центру на Бистрици, ученици трећег разреда, предвођени учитељем Србом Јанковим, приредили су пригодну приредбу "Сунчана јесен живота" за баке и деке, кориснике Геронтолошког центра. Програм је осмишљен као колаж песама, музике, плеса, рецитација и шале у којем је наступило тридесетак ученика трећег разреда. Четрдесетоминутни програм, који су најављивала и водила  два ученика, наишао је на веома топао пријем. Баке и деке нису крили по коју сузу уживајући у валцеру који су извела три пара плесача. Оркестар ученика трећег разреда извео је песме "Ајде, Като", "Тихо ноћи", "Диван је кићени Срем". Сви учесници програма заједно су отпевали неколико песама и одрецитовали неколико рецитација, прилагођених теми приредбе. Плесној тачки модерног ритма наших ученица  III-3 одељења What's the Pressure придружио се понеко и из публике... Након бурног аплауза, особље Геронтолошког центра, на челу са директорком Миленом Лети, послужило је учеснике програма посластицама и соком.(01.11.2016.)


Победа на Новосадском маратону

Ученица 1-1 Милана Веселиновић је  26.10.2016. учествовала на Новосадском маратону  и освојила прво место у категорији ученика од 1-4. разреда. Погладајте прилог са РТВ (31.10.2016.)


Креативни викенд у Липници

Наши ученици су од 21.10. до 23.10. 2016. били гости својих вршњака у братској школи "Вук Караџић" у Липници, општина Лозница и учествовали у активностима у оквиру пројекта "Креативне чаролије". Десет ученика наше школе су се ,заједно са својим домаћинима, упознали са старим занатима, плетењем корпи од прућа, правили предмете од каолина, резбарили дрво и правили лутке од разног старог материјала. Након учешћа у спортким играма су посетили ботанички башту "Рајска долина." (25.10.2016)

 


Дан школе 14.10.2016.

У петак 14.10.2016. обележили смо дан наше школе. За наставнике и ученике је приређена пригодна приредба. (17.10.2016.)

 


СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТИЊА

Поводом Светског дана заштите животиња уприличена је изложба ликовних радова на тему Кућни љубимац. Учествовали су ученици II - IV разреда. Пристигао је велики број радова на задату тему. Наставница ликовне културе Весна Милинковић одабрала је најуспешније радове и изложила у холу, у приземљу и  на спрату школе. Ове године стигла су само два литерарна рада на ову тему. (17.10.2016.)


РЕАЛИЗАЦИЈA ЛИКОВНОГ КОНКУРСА „МОЈА УЧИТЕЉИЦА“

Одзив на ликовни конкурс за ученике првог разреда „Моја учитељица“ поводом Светског дана учитеља, био је одличан. Ученици су радове радили слободном техником. Tим за естетско уређење школе најсупешније радови изложио је у холу на спрату школе. (17.10.2016.)


Обележавање Дечије недеље

У оквиру ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ ученици четвртог разреда (Анђела Кумовић, Наташа Делић, Маша Зирамов, Миковић Кристина, Никић Ивана, Игњатов Исидора, Мирић Дејан и Радивојевић Огњен) дружили су се и размењивали искуства са ученицима других основних школа, у еколошкој радионици "Са природом на -ти" која је одржана 6.10.2016. у ОШ "Жарко Зрењанин" у Новом Саду. 7. октобра 2016. ученици четвртог разреда (Ања Радаковић, Јана Новак, Михајло Веселиновић, Симон Мрђанов, Никола Девић, Маша Зирамов, Никола Ушљебрка, Тијана Ђумић, Милица Балаћ и Димитрије Попов) такмичили су се у спретности на полигону, у ОШ "Вук Караџић" у Новом Саду и дружили се са екипама из других основних школа. (12.10.2016.)


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЂАКА ПРВАКА У ДЕЧИЈИ САВЕЗ

У уторак, 4. октобра 2016. године, у свечаној сали школе, одржане су две приредбе поводом пријема ђака-првака у Дечији савез. На првом часу свечаном пријему присуствовала су одељења I-1 и I-3, а на другом часу ученици из I-2 и I-4. Приредбу су припремили ученици трећег разреда, заједно са својим учитељима. Приредбе су одржане према следећем програму:

 1. Оркестар ученика III-5 (учитељ Срба Јанков) - 'Ајде, Като, 'ајде, злато
 2. Поздравни говор ђацима - Дуња Клисурић III-1
 3. Оркестар ученика III-5 (учитељ Срба Јанков) - Диван је кићени Срем
 4. Тоде Николетић: Добродошлица - Дуња Клисурић III-1
 5. Плесна група, ученице III-3
 6. Оркестар ученика III-5 (учитељ Срба Јанков) - Јечам жела Косовка девојка
 7. Одјава - Дуња Клисурић III-1

Ученици првог разреда су са великом пажњом погледали припремљен програм ученика трећег разреда. На крају приредбе ученици су добили честитке поводом пријема у Дечији савез које су им ученици трећег разреда припремили. Након приредбе ученици су са својим учитељима цртали кредом у боји по плочнику испред школе. (05.10.2016.)


ОРГАНИЗОВАНА ПОСЕТА ГРАДУ НОВОМ САДУ

У понедељак 26.9.2016. године ученици III разреда, заједно са својим учитељима (Татјана Квргић, Нада Цвијановић, Весна Ружин, Валентина Кртолица и Срба Јанков), шетали су се Дунавским парком у Новом Саду. Током боравка у парку ученици су посматрали, описивали, бележили промене на биљкама у јесен.  Након тога су прошетали  поред кеја, поновили одређивање леве и десне обале реке, подсетили се на који начин човек све загађује реку Дунав. Након тога упутили су се Радничком улицом до Распустилишта, где су биле организоване четири едукативне радионице. Сви учитељи поделили су ученике својих одељења на четири групе од 5-6 ученика. Те микро-групе помешале су се са микро-групама осталих одељења и присуствовале еколошко-ликовним радионицама:Водена станишта, Храст лужњак, Рециклажа "PET" амбалаже и Рециклажа: жица, чепови. (27.09.2016.)


Наступ ОШ,,Михајло Пупин” на Пасуљијади у Ветернику

Ђачки оркестар ученика трећег разреда наступио је 24.септембра на Ветерничкој Пасуљијади у културно-уметничком програму у пратњи учитеља. (26.09.2016.)


Шетња кроз Ветерник

У  петак 23.09.2016. год. ученици  првог  разреда су са својим учитељицама  ишли  у шетњу Ветерником,  која је  планирана  као  тематски  дан. Посетили су пијацу  и  посматрали јесење плодове. Након тога су посетили Пошту и сазнали како се преноси пошта и на крају посматрали  саобраћај на кружном току. (24.09.2016.)


План контролних и писмених задатака у школској години 2016/17


Термини индивидуалних разговора са наставницима разредне и предметне наставе у 2016/17. шк. години. (>>>) (20.09.2016.)


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

У среду, 31.8.2015. године, са почетком у 18 часова, у сали за физичко васпитање ОШ Михајло Пупин, одржана је приредба поводом свечаног пријема ђака-првака. Учитељице првог разреда су заједно са својим бившим ђацима, ученицима петог разреда, припремиле приредбу. На приредби је учествовао оркестар ученика III-5 одељења, под руководством учитеља Србе Јанкова.

Директор школе Теодора Митић поздравила је будуће прваке и њихове родитеље и пожелела им срећан почетак школовања. Након пригодног програма учитељице су са својим ученицима отишле у своја одељења:

I-1 Славојка Милошевић
I-2 Маја Биберџић
I-3 Даница Коцевска
I-4 Љиљана Чакаревић

Учитељице су обавестиле родитеље о почетку и трајању наставе првог наставног дана и о одржавању првог родитељског састанка. (31.08.2016.)


Почетак наставе у школској години 2016/17.

Настава почиње у четвртак 1.септембра 2016., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (30.08.2016.)


ПОСЕТА УЧЕНИКА III/5  ДРУШТВУ ,,РАСПУСТИЛИШТЕ”- ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ШКОЛУ

Пред сам почетак школске године, 23.августа 2016.год, ученици III/5 су посетили Друштво РАСПУСТИЛШТЕ , које је организовало низ активности под слоганом ,,ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ШКОЛУ”,у пратњи учитеља Србе Јанков.  Ученици су активно учествовали у многим радионицама: Дисциплина кичме, Радионица за тело и глас. Такође су посетили Природњачки музеј. (25.08.2016.)


Завршнa приредбa Дечјег савеза

Завршна приредба Дечијег савеза одржана је у понедељак 13.6.2016. у свечаној сали са почетком у 17 часова. Приредба је вођена према следећем синопсису: Оркестар "Диван је кићени Срем", pлесне групе ученица II-3 , oркестар "Јечам жела косовка девојка", плесна група "Super woman", ученице 6. разреда (VI-3, VI-4), оркестар "Хајде Като", плесна група "Mister policeman" (ученици III-4 и III-2), Михајло Веселиновић III-2 "Пукни, зоро" и оркестар  "Елено керко Елено" (18.06.2016)

 


Изненађење за учитеља

Ученици II/5 су приредили изненађење свом учитељу. Прилог је преузет са Радио телевизије Војводине.


Информација о упису у средњу школу

Све податке о ученицима који учествују на конкурсу за упис у средњe школе за школску 2016/2017. годину, a који се налазе у централној бази Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, можете видети на званичном порталу за упис у средње школе:

www.upis.mpn.gov.rs
  

Наступ ритмичке секције на 59. Змајевим дечијим играма

10.06. 2016. године, ритмичка секција четвртог разреда, коју воде учитељице Љиљана Чакаревић и Маја Биберџић, наступила је  на 59. Змајевим дечијим играма у Новом Саду,  ритмичком игром  „Скочко“. Сваки учесник је добио признање за учешће. (11.06.2016.)


Учешће на 59. Змајевим дечијим  играма

На 59. Змајевим дечијим играма наступио је школски оркестар ученика II/5 у пратњи учитеља Србе Јанкова, са мини концертом који је садржао четири нумере. Наступ је одржан 9.јуна 2016.год на централној бини испред Градске куће. (09.06.2016.)


Шетња шарених шешира

Заједничким радом ученика четвртог разреда и будућих ђака првака направљени су занимљиви шешири. Након тога смо прошетали улицама Ветерника и показали своју креативност. Радионица је одржала 8. јуна 2016. (09.06.2016.)


Јавни час ритмичке секције

Ове школске године ативно је радила ритмичка секција ученика четвртог разреда које су водиле учитељице Љиљана Чакаревић и Маја Биберџић. Поред  осталих наступа које су имали у току године, 7. јуна су одржали јавни час за родитеље, где су показали разне игре и кореографије које су научили. Сви чланови секције су на крају добили похвалнице за труд и рад. (07.06.2016.)


Дружење са другарима из вртића „Златно Сунце“

Дана, 3. јуна у гостима су нам била деца из вртића „ Златно Сунце“ из Ветерника. Упознали су старије другаре, прошетали школом,  одгледали  кратку приредбу и показали шта знају. (04.06.2016.)


У сусрет Ускрсу

Поводом предстојећег Ускрса наши ученици су употребивши своју машту и креативност, фарбали јаја. Јаја су касније продавана по симболичним ценама родитељима, бакама и декама, а новац сакупљен од продаје биће употребљен за куповину реквизита за физичко. (22.04.2016.)


Дружење са песникињом

Наши ученици су се дружили са песникињом Мирјаном Петров. У радосној атмосфери могло се чути прегршт лепих стихова, како од већ проверене песникиње, тако и од деце која показују склоност ка поезији. (20.04.2016.)


Дан планете Земље

У холу наше школе обележен је дан планете Земље. Ученици петих разреда направили су плакате на ову тему, а наставници техничког и ликовног образовања направили су и обележили кутије у којима су ученици могли да одлажу отпад за рециклажу (пластичне чепове, флаше, лименке, папир). (22.04.2016)


Међушколско такмичење рецитатора „Пролећу у част“

Учeница Лана Јанковић IV-2 одељења OШ „Mихajлo Пупин“ Вeтeрник учествовала је са песмом „Растанак“ Недељка Попадића на међушколском такмичењу рецитатора у категорији  (I - IV разред) одржаном 6.4.2016. године у просторијама Друштва учитеља Новог Сада, Војводе Путника бр. 1, са почетком у 17.00 часова. Ученица је освојила друго место и добила диплому и књигу као награду. На такмичењу је учествовало двадесетак новосадских школа. Учeницу је на такмичење прaтила учитељица Маја Биберџић. (11.04.2016.)


Прваци Новог Сада у кошарци

Дана 05.04.2016. у О.Ш.“Коста Трифковић“ из Новог Сада је одржан финални турнир општинског првенства у кошарци за основне школе, где су учeствовали: О.Ш.“Коста Трифковић“ Нови Сад, О.Ш“Ђорђе Натошевић“ Нови Сад, О.Ш.“ Јован Јовановић Змај“ Сремска Каменица, Гимназија „Јован Јовановић Змај“ Нови Сад (7-8 разред) и О.Ш.“Михајло Пупин“ Ветерник.  Наша екипа је надиграла екипe OШ "Јован Јовановић Змај" (одељење при гимназији 7-8 разред)  а у  финалној утакмици О.Ш.“ Јован Јовановић Змај“  из Сремске Каменице. Овом победом остварен је пласман  на завршни турнир окружног првенства у кошарци за основне школе, који се одржава 13.04.2016. Прваци Новог Сада у кошарци за основне школе су: Стефан Иваниш 8-1,  Данило Самарџић, 8-2, Петар Веселиновић 8-2, Немања Ћосо 8-3, Михајло Грубор 8-3, Никола Давидиовић 8-4, Стеван  Дајић 8-4, Игор Докић 8-5 и  Дејан Зелић 8-5 под вођством наставника Ненадa Бабићa. (09.04.2016.)


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊE РЕЦИТАТОРА „ПРОЛЕЋУ У ЧАСТ“

Школско такмичење рецитатора је одржано дана 31. марта 2016. године са почетком у 12.30, у свечаној сали ОШ „Михајло Пупин“. Учествовало је 2 пријављена ученика, од првог до четвртог разреда и ниједан ученик од петог до осмог разреда. У категорији од првог до четвртог разреда такмичили су се следећи ученици: Лана Јанковић IV-2, са песмом „Растанак“ Недељка Попадића и Мирјана Веселиновић IV-2, са песмом „Страшан лав“ Душана Радовића. Жири је одлучио да на међушколско такмичење пријави Лану Јанковић IV-2, са песмом „Растанак“ Недељка Попадића. (03.04.2016)


Масљеница

Дана, 11.03.2016. у свечаној сали основне школе „Михајло Пупин“ Ветерник ученици руског језика су са наставницом Миленом Ковачевић организовали приредбу поводом традиционалног руског празника „Масљеница“, којим се испраћа зима, а дочекује пролеће. Сви су имали свој задатак, који су изванредно испунили. Било је песама, рецитација и малих представа. Симбол овог празника су палачинке, па ни то није изостављено. По завршетку приредбе насмејани учесници и гледаоци уживали су у прелепим Масљеничким палачинкама. (21.03.2016.)


Школарац број 30


Обележили смо 8. март

Поводом 8. марта, међународног Дана жена, ученици наше школе на часовима ликовне културе цртали су и сликали своје мајке, баке, ујне, тетке, стрине, учитељице… Најуспешнији радови изложени су на паноима у учионицама и у холу школе. На часовима српског језика ученици су писали на тему Моја мајка, Моја бака… и читали тематски пригодну поезију и прозу. Пригодну приредбу за мајке извели су ученици II-3 и II-4 разреда, заједно са својим учитељицама, у свечаној сали 7. марта, са почетком у 17 часова. (09.03.2016.)


Међушколско такмичење „Звезде школске позорнице – певачи“

Ученици OШ "Mихajлo Пупин" Вeтeрник, кojи су oсвojили првo мeстo нa шкoлскoм тaкмичeњу Звeздe шкoлскe пoзoрницe – пeвaчи учествовали су на међушколском такмичењу које је одржано 2.3.2016. године у свечаној сали зграде ШОСО „Милан Петровић“, на Новом Насељу, у улици Бате Бркића бб, са почетком у 17 часова. Нашу школу су представљале Ана Пејић IV-1 и Милица Милошевић VI-2. у пратњи Бранке Влаховић, наставнице музичке културе. (04.03.2016.)


Прослава школске славе Светог Саве

Свечана приредба одржана је 27. јануара 2016. године у свечаној сали школе, са почетком у 12 часова. Директорка школе поздравила је све ученике, госте и наставно особље школе, пожелевши срећну славу. Позвала је присутне да уживају у приредби коју су припремили наставници верске наставе уз помоћ наставника и учитеља. Сценографију је припремила наставница ликовне културе уз помоћ ученика. Након освећења славског колача уследила је Химна Светом Сави у извођењу хора наше школе под руководством наставнице музичке културе Бранке Влаховић. Ученици првог разреда рецитовали су о Светом Сави, док су ученици другог разреда уз музичку пратњу учитеља Србе Јанкова отпевали предивни Псалм 22. Ученици четвртог разреда рецитовали су песму Молитва.  Након тога ученици шестог разреда извели су представу „Све за Св. Саву жртвуј“ и у њој покушали да одбране светињу. Ученици трећег разреда у песми Војислава Илића „Ко удара тако позно у дубини ноћног мира?“ тражили су одговор. Прваци су нам пренели песму „Св. Сава“ док је хор четвртог разреда отпевао пригодну песму. Ученици другог разреда отпевали су дивну песму „Ој Маријо, славна“ уз пратњу учитеља Србе Јанкова.  На крају приредбе сви ученици су отпевали заједно Химну Светом Сави.

 Tематско украшавање школе - ЗИМА

У току децембра месеца ученици наше школе одазавали су се позиву да припреме радове на тему: Зима. Најуспешнији радови су изложени на паноима у холовима приземља и спрата школске зграде. Посебно истичемо труд ученика трећег разреда који су, заједно са својим учитељима, направили пахуљице од папира и окитили новогодишњу јелку у холу школе.


Зимске чаролије 2015

У периоду 24.12.2015 – 28.12.2015. одржано је петнаест радионица у оквиру Зимских чаролија:

Четвртак 24.12.2015. године:

Петак 25.12.2015. године:

Понедељак, 28.12.2015. године:

Све радионице Зимских чаролија биле су веома посећене од стране наших ђака и предшколаца. О томе каква је била атмосфера на радионицама најбоље говоре насмејана лица наших ученика на фотографијама са радионица.


Родитељски састанак са родитељима будућих првака

Крајем новембра месеца 2015.године учитељице четвртог разреда и психолог школе одржале су родитељски састанак у предшколској установи „Златокоса". Тема родитељског састанка је била припремљеност деце за полазак у први разред. У вртићу је постављена кутија за питања родитеља будућих ђака првака. Том приликом подељени су и флајери на којима се налази списак активности са предшколцима. (01.12.2015)


КВИЗ „НИЈЕ ТЕШКО БИТИ ФЕР“

Поводом дана толеранције организован је квиз ,,Није тешко бити фер“ за ученике од 4.-7. разреда основне школе, у понедељак 16.новембра 2015. године у свечаној сали техничке школе ,,Милеве Марић Ајнштајн“, Улица браће Рибникар 40, од 12-15 часова. Нашу школу представљала је четворочлана екипа састављена од ученика са којима су реализоване радионице на задату тему. То су следећи ученици: Лазар Драгичевић IV-1, Јован Пекез IV-1 ,Маја Скенџић IV-1 и Андреја Додић IV-2. Учитељица Маја Биберџић водила је публику од седам  ученика: Теодора Раич IV-4 , Мирослав Савић IV-4 , Давид Раца IV-2 , Милица Вуковић IV-3 , Тијана Ћурчин IV-3 , Копања Николина IV-2 и Филип Митић IV-1. (24.11.2015)


СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА

Одељењско веће првог разреда Сунчану  јесен живота ове школске године обележило je израдом поклона за баке и деке у периоду од 4. 11 - 6. 11. 2015. године. Како је било видите на сликама. (23.11.2015).ЗАМЕНА УЛОГА У УЧИОНИЦИ

Дана 09.11.2015. поједини ученици шестог разреда имали су задатак да поводом Дана просветних радника, одрже један час својим другарима . Ученици су се лепо забавили а кроз забаву су научили да није лако бити наставник. (18.11.2015.)


СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА

Приредба Сунчана јесен живота одржана је 10.11.2015. године у свечаној сали на спрату основне школе „Михајло Пупин“ са почетком у 17 часова.

Приредба је реализована према Програму:

 1. Поздрав присутним гостима Калезић Вукашин IV -1
 2. Оркестар ученика: „Хајде Като“ у пратњи учитеља Србе Јанкова
 3. „Моја бака“ рецитација ученице Јокић Наташа и Суботић Вук II-2
 4. Музичка нумера 2 флауте ученице Ирина Вујанић IV-2 и Ивана Степанов IV-1
 5. „Писмо баки“  ученици  IV-4
 6. Хор „Песма о баки“ ученици другог разреда у пратњи учитеља Србе Јанкова
 7. 4 вица, ученици II-1, Гашпар Милосављевић и Милана Чупић; Никола Веселиновић; Вукашин Симић и Николај Тодић.
 8. „Бака“ рецитују Емилија Квргић и Сара Кнежевић ученице II-3
 9. „Бака шаљивџија“  глуме: Јован Ереш, Наташа Тољагић, Лука Ерцег и Миа Шћепановић ученици II-3
 10. Хор „Деда“ ученици других разреда у пратњи учитеља Србе Јанкова
 11. „Дедин шешир“ рецитал, ученица II-5 Јована Зелић
 12. „Мој деда“ ученици II-4, Никола Раденковић, Јован Баџа, Ана Будимир, Маша Милановић, Алексеј Кривокућа
 13. „Деда“ рецитал ученици II-4 Огњен Васић и Сергеј Вукчевић
 14. „На кога личим“ рецитација ученице IV-3 Jана Тaдић и Ивана Ђурић
 15. „Прва бака“ рецитација ученице IV-3 Тамара Бабић и Милица Поповић
 16. Конферансије Завршна реч, Калезић Вукашин
 17. Оркестар ученика: „Диван је кићени Срем“ у пратњи учитеља Србе Јанкова

У препуној свечаној сали уз минимум треме код ученика приредба је наишла на топао пријем код бака и дека. Гости приредбе похвалили су разноликост програма. Посебно им се свидело смењивање оркестра, хора и рецитатора, који су измамили осмехе и улепшали дан нашим најстаријима. Ученици су извођењем вицева и скечева, тематски прилагођених приредби, изазивали громогласан смех у сали. (12.11.2015.)


ПРИЈЕМ ПРВАКА У ДЕЧИЈИ САВЕЗ

Уместо приредбе која се сваке године одржавала поводом пријема ђака првака у Дечији савез, учитељи трећег разреда су, заједно са својим ђацима, припремили креативне радионице на којима су се дружили са првацима. Сарадња, учење, забава, игра... Све су то кључне речи заједничке радионице свих првака и трећака наше школе које су одржане 28.10.2015. Том приликом ђаци трећег разреда помагали су својим млађим другарима да науче да везују пертле. Радионица је успешно реализована на обострано задовољство. (05.11.2015)


Предавање –БИЦИКЛОМ БЕЗБЕДНО

У уторак 20.октобра 2015.године у ОШ ,,Михајло Пупин” , Центар за промоцију безбедности саобраћаја  одржао је предавање на  тему безбедности бициклиста у саобраћају. Предавању су присуствовали ученици петог разреда. На веома интересантном предавању, ученици су могли да науче основне обавезе и права бициклисте као учесника у саобраћају да би на крају попуњавањем саобраћајних тестова зарадили и њихове прве возачке-бициклистичке дозволе.(29.10.2015).


Дан школе 16.10.2015.

У петак 16.10.2015. обележен је дан школе. За наставнике и ученике је приређена пригодна приредба. (18.10.2015.)


Дечија недеља 5-11. октобра 2015.
Мото дечије недеље:
„Подршка породици – најбоља подршка деци“

У оквиру Дечије недеље ученици I разреда, у понедељак 5. октобра 2015. године, за време првог часа, осликавали су плочник испред главног улаза у школу кредама у боји. Тема је била „Сви смо једна срећна породица“.

Луткарска позоришна представа „Звездан“ одржана је у уторак, 6.10.2015. године. Ученици I – IV разреда наше школе са великом пажњом погледалису причу о дечаку Звездану који ноћу сија на небу, а дању силази на земљу да се забави. Тако слеће у различите земље и стиче пријатеље, помажући им у невољи.
На музичком такмичењу (полуфиналу) вокалних солиста учествовало је три ученице

VI разреда наше школе, у ОШ „Коста Трифковић“ у уторак, 6.10. у 16 часова, уз пратњу наставнице музичке културе Бранке Влаховић. Ученица VI-4 одељења Бранислава Исаковић пласирала се у финале овог такмичења.

У оквиру Дечије недеље, у четвртак, 8.10.2015, ученици првог разреда бесплатно су учлањени у Градску библиотеку, док су ученици другог разреда одгодили посету огранку Градске библиотеке „Петар Кочић“ у Ветернику, због лошег времена.

Свечани пријем првака у Дечији савез, који је био планиран за петак, 9.10.2015. у 15:30, је одложен.

Шест ученика VI и VII разреда наше школе учествовало је на креативној ликовној радионици „Сви смо једна срећна породица“ у ШОСО „Милан Петровић“, у Новом Саду, у среду 7. октобра, у 17 часова. Наше ученике водила је наставница ликовне културе Весна Пантовић.

У оквиру Дечје недеље, одржане су бројне манифестације међу којима је и еколошка радионица „Ко долази на ручак?“ у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду. На радионици су, поред ученика других новосадских школа, учествовали и ученици трећег разреда наше школе. То је била одлична прилика да ученици прошире своја знања, али и да се друже и сарађују са другарима из других школа. Учесници радионице из ОШ „Михајло Пупин“: Ања Веселиновић, Ања Радаковић, Момчило Марјановић, Милица Балаћ и Милана Секулић.

Шест ученика VI и VII разреда наше школе учествовало је на креативној ликовној радионици „Сви смо једна срећна породица“ у ШОСО „Милан Петровић“, у Новом Саду, у среду 7. октобра, у 17 часова. Наше ученике водила је наставница ликовне културе Весна Пантовић.

На музичком такмичењу (полуфиналу) вокалних солиста учествовало је три ученице VI разреда наше школе, у ОШ „Коста Трифковић“ у уторак, 6.10. у 16 часова, уз пратњу наставнице музичке културе Бранке Влаховић. Ученица VI-4 одељења Бранислава Исаковић пласирала се у финале овог такмичења.

У оквиру Дечије недеље, у четвртак, 8.10.2015, ученици првог разреда бесплатно су учлањени у Градску библиотеку, док су ученици другог разреда одгодили посету огранку Градске библиотеке „Петар Кочић“ у Ветернику, због лошег времена. (12.10.2015.)


Учешће хора на манифестацији "Велико коло за Гиниса"

Хор наше школе је учествовао 04.10.2015. у реализацији манифестације "Велико коло за Гиниса" (05.10.2015.)


Термини за индивидуалне разговоре


План контролних и писмених задатака


Почетак наставе у 2015/16. школској години

Настава почиње у понедељак 1.септембра 2015., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (29.08.2015.)


 


 

АРХИВА ВЕСТИ: