Школа позитивних вредности

Пробни завршни испит за ученике 8. разреда

Пробни завршни испит за ученике 8. разреда биће одржан у петак и суботу, 22. и 23. марта 2024. године. Ученици ће у петак, са почетком у 12.00 – 14.00 часова полагати тест из математике. У суботу, у периоду 9.00 -11.00 часова ће полагати тест из српског, однoсно матерњег језика, док ће изабрани предмет полагати у периоду 11.30 – 13.30 часова. Потребно је да ученици у суботу дођу испред школе у 8.15 часова. Школа ће обезбедити воду и чоколадицу.

Пробни завршни испит представља верну симулацију Завршног испита. Верна је по свим оним процедурама по којима се спроводи и Завршни испит. Од доласка ученика у школу, потребног прибора, затим свих поступања пре, у току или после завршног испита, обавеза је дежурних наставника, супервизора, разредних старешина.

Значајно је напоменути да ученици имају прилику да се за Пробни завршни испит припремају и преко платформе

evezbaonica.zvkov.gov.rs

Што се добробити од Пробног завршног испита тиче, поред тога што ће ученици увежбати све процедуре, у том тренутку се врши и пресек стања. Дакле, ученици ће тачно знати колико знају и колико су спремни за Завршни испит који ће се одржати  у јуну. Након Пробног завршног испита ће се у школама радити анализа и следи повратна информација ученицима.

Осим тога, Пробни завршни испит служи и да се одреди начин на који ће се реализовати припремна настава за ученике 8.разреда за Заврши испит.

Свим ученицима 8. разреда желимо успешан рад!